Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:34:52 Lavendelplein 3773CM Barneveld 24268 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 24 februari 2020

DINSDAG 20|08

Laatste editie Hartstichting fietstocht in Hoevelaken en Zwartebroek/Terschuur

Met deze 36 kilometer lange fietstocht halen zij geld op voor onderzoek naar hart- en vaatziekten

ZWARTEBROEK / TERSCHUUR - Zaterdag 7 september 2019 organiseren de afdelingen Hoevelaken en Zwartebroek/Terschuur voor de laatste keer de 45e editie van hun fietstocht voor de Hartstichting. Met deze 36 kilometer lange fietstocht halen zij geld op voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 

 

Start en kosten

Deelnemers kunnen starten vanaf Oosterdorpsstraat 131 in Hoevelaken. Evenals vorige jaren kunnen fietsers tussen 08.30 en 11.00 uur starten en finishen tot 15.30 uur. De startkosten zijn voor volwassenen € 4,00 en voor kinderen € 1,00. En natuurlijk zijn er onderweg controleposten. Daar kun je onderweg koffie/thee of iets fris kopen, met een versnapering erbij. Ook zorgt de organisatie voor een gratis tussendoortje.

 

Laatste fietstocht

Na 50 jaar komt er een eind aan de afdeling Zwartebroek/Terschuur en aan de fietstocht in september. De organisatie heeft geen opvolgers kunnen vinden. Fiets daarom juist nu mee met deze allerlaatste fantastische tocht. Help de organisatie te stoppen op een hoogtepunt met de hoogste opbrengst ooit. Nu kan het nog: op zaterdag 7 september 2019 fietsen voor de Hartstichting.

 

Route 

Ieder jaar wordt er een nieuwe route uitgezet. Dit jaar voert de route langs afwisselende, bekende en minder bekende plekken. U waant zich de hele dag op vakantie in eigen land. Weer of geen weer, de fietstocht gaat door. De route is voor alle enthousiaste fietsers, van elektrische fietsers tot mountainbikers en racefietsers tot de oerhollandse Omafietsers. De route is ook prima geschikt voor steppers.

 

Terug naar het begin

In het voorjaar van 1969 organiseerde Jan v.d.Steen met de familie Dekker de eerste collecte voor de Hartstichting in Zwartebroek en Terschuur. In Hoevelaken startten Evert Hazeleger en de heer Plante met de collecteorganisatie. In 1974 verzocht de gemeente diverse organisaties in Hoevelaken om activiteiten te organiseren voor een activiteitendag voor bewoners, de latere Dorpsdag Hoevelaken. De Hartstichting Hoevelaken organiseerde een fietstocht en vroeg Hartstichting Zwartebroek/Terschuur om mee te helpen met de organisatie van controleposten en catering aan de route. Na 22 jaar zijn de rollen omgedraaid en sindsdien organiseert Hartstichting Zwartebroek/Terschuur de fietstocht en helpt Hartstichting Hoevelaken mee met de organisatie van het startpunt. 

 

Over de Hartstichting

Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken zij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen zij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Hun ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren zij wetenschappelijk onderzoek, geven zij voorlichting en werken zij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. Voor meer informatie: www.hartstichting.nl   

 

Contact

Voor vragen over de fietstocht kunnen de deelnemers zich wenden tot de organisatie, de heer C. Dekker, tel. 0342 - 461 261. 

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie