Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:52:02 (dia) Valkhof 3772EJ Barneveld 84989 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 15 juli 2020

VRIJDAG 06|09

Rode Kruis-workshop en -cursus Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK)

BARNEVELD - Op dinsdagavond 24 september van 19.00 tot 22.00 uur organiseert het Rode Kruis afdeling Barneveld de workshop Eerste Hulp Aan Kinderen / baby’s voor onder andere ouders en professionals. De uitgebreide verdiepingscursus EHAK is inclusief reanimatie en AED. Deze wordt gehouden op zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 16.30 uur.

 

Zowel de workshop als de cursus EHAK worden gehouden in het leslokaal van het Rode Kruis aan de Nijkerkerweg 119 te Barneveld.

 

Workshop Eerste Hulp Aan Kinderen / baby’s

Ouders en professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de zorg, kinderopvang of het onderwijs zitten soms met de handen in het haar als een kind of baby zich bijvoorbeeld verslikt, verbrand, verwond of valt. Het Rode Kruis afdeling Barneveld geeft op dinsdagavond 24 september een speciale EHBO workshop van 3 uur voor ouders en professionals, die zich willen bekwamen in het verlenen van eerste hulp aan kinderen en baby’s.

 

Wat leer je?

Je leert tijdens deze workshop een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij bewusteloosheid, verslikking, een huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging.

 

De workshop wordt gegeven door één of twee ervaren en gediplomeerde constructeurs. Zij doen dit op een prettige en efficiënte wijze. Maximaal twaalf cursisten Voor zowel de workshop als de cursus kunnen zich maximaal twaalf deelnemers opgeven, maar gaan alleen door bij aanmelding van minimaal zes cursisten. De kosten voor deze workshop zijn € 35,- inclusief boek en ander lesmateriaal. Na afloop krijgt iedere deelnemer de Mini-gids EHBO aan kinderen en baby’s (48 blz.) en bij goed gevolg een Rode Kruis Bewijs van deelname. Cursus Eerste Hulp Aan Kinderen / baby’s (EHAK)

 

De cursus op 12 oktober duurt 9 uur, is uitgebreider, gaat dieper in op de leerstof en er wordt uitgebreid reanimatie met de AED geoefend. Bij meer dan zes cursisten zijn er voor het reanimatiedeel twee gediplomeerde instructeurs. De cursus kost € 115,- en is inclusief lesboek (€ 19,85), de kosten van verband en gebruik van de reanimatiepoppen (baby en kind), koffie / thee en lunch. Het lesboek wordt van te voren thuisbezorgd. Bij goed gevolg ontvangen de deelnemers een wettelijk erkend certificaat.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Zowel de workshop als de cursus van het Rode Kruis kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed worden. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten. Neem bij twijfel rechtstreeks contact op met uw zorgverzekeraar. Wil je meer informatie of je aanmelden voor de EHBO-workshop of -cursus? Neem dan contact op met onze penningmeester de heer Ben van de Vliert te bereiken per telefoon onder nummer 06-51435528 en per email: [email protected]

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant