Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:09:59 (dia) Hulstweg 3774TM Kootwijkerbroek 65984 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

dinsdag 02 juni 2020

MAANDAG 16|09

Visum aanvragen voor Australië, zo doe je het

Verre bestemmingen voor vakanties worden steeds populairder, waardoor ook steeds meer Nederlanders een trip maken naar Australië. Het grote land staat nog niet in de lijst met de 10 populairste bestemmingen, maar het is zeker mogelijk dat dit binnenkort gaat gebeuren. Als jij van plan bent om in 2019 of 2020 naar Australië te gaan voor een vakantie of een zakenreis, dan zul je een visum moeten aanvragen.

 

Visum verplicht in Australië
Een visum aanvragen voor Australië is namelijk verplicht, er geldt namelijk een visumplicht voor alle reizigers. Alleen mensen met een Australisch paspoort hoeven geen visum aan te vragen om het land in Oceanië in te mogen, alle andere binnenkomers hebben dit wel nodig. Ook meereizende kinderen zullen in bezit moeten zijn van een eigen visum. Het controleren van het visum zal gebeuren bij het inchecken of het boarden, dit hangt af van de luchtvaarmaatschappij waarmee jij vliegt naar Australië. Je zult dus op tijd de aanvraag voor jouw visum moeten indienen. Normaalgesproken duurt dit voor visums voor 'Down Under' een paar werkdagen. Spoedaanvragen worden overigens afgehandeld binnen een uur. Toch wordt geadviseerd om enkele weken voor het vertrek jouw visum aan te vragen. Hoe je een visum aanvraagt voor Australië kun je zien in onderstaande video.

 

Voorwaarden voor Australisch visum
Zoals elk ander visum zijn er ook visumvoorwaarden voor Australië, maar het online aan te vragen visum is geschikt voor de meeste reizigers. Als je op vakantie gaat naar het land en dus minder dan 3 maanden in Australië zult verblijven dan kan je gebruik maken van dit visum. Hierbij gelden eigenlijk geen specifieke voorwaarden. Natuurlijk moet je wel controleren of je voldoet aan de voorwaarden omtrent gezondheid, gedrag en paspoort. Het online aan te vragen visum kan tevens gebruikt worden of je een bezoekje gaat brengen aan vrienden en/of familie die in Australië wonen.

 

Als je wilt studeren in Australië dan zul je een specifiek studievisum moeten aanvragen. Dit is overigens niet nodig als de studie korter duurt dan 3 maanden, aangezien je dan alsnog gebruik kunt maken van het e-visum. Als je naar Australië wilt gaan voor werk dan zul je tevens een specifiek visum moeten aanvragen, dit heet het Working Holiday Visum. Bij vrijwilligerswerk is dit daarentegen niet nodig, als je hoofddoel tenminste toeristisch is. Bovendien mag je geen vrijwilligerswerk uitvoeren dat ook door een betaalde Australische kracht zou kunnen gedaan worden. Natuurlijk mag je niet betaald worden voor het vrijwilligerswerk.

Video's

Ook interessant