Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:52:02 (dia) Valkhof 3772EJ Barneveld 84989 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 15 juli 2020

DONDERDAG 03|10

In de spotlights: Fred Bolderdijk van Crew Licht & Geluid

Als je naar een evenement of theatervoorstelling gaat, denk je zelden na over het geluid en het licht

BARNEVELD - Er zijn van die vakmensen die vooral achter de schermen werken. Hun werk is enorm belangrijk, maar dat merk je pas als er iets misgaat. Maar omdat zij ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt, gaat er vrijwel nooit iets mis. Zo'n vakman is Fred Bolderdijk van Crew Licht & Geluid. Hij stapt even in de schijnwerpers om te laten zien wat hij met zijn team allemaal neerzet in Barneveld en omgeving.

 

Als je naar een evenement of theatervoorstelling gaat, denk je zelden na over het geluid en het licht. Terwijl dat een wezenlijk onderdeel is. Zonder lichteffecten is een optreden een stuk minder leuk en tijdens een belangrijke presentatie ben je nergens zonder microfoon en beamer. Fred is al meer dan vijfentwintig jaar een 'vakidioot' die er met zijn crew voor zorgt dat alles wat een stekker heeft werkt én dat het er allemaal supertof uitziet.

 

"In 1993 heb ik Crew Licht & Geluid opgericht en aanvankelijk deed ik vooral drive-in shows. Mijn bedrijf groeide snel en inmiddels werk ik, samen met zzp'ers die ik per klus inhuur, voor veel verschillende opdrachtgevers. We doen besloten evenementen zoals bedrijfsfeestjes, maar ook zichtbare klussen hier in de buurt. Van de Braderiefeesten en het klassieke Raadhuispleinconcert afgelopen zomer tot het liveconcert van The Wild Romance in de Veluwehal op 28 september."

 

Een ander voorbeeld is het Preuvenement in Barneveld, dat eind augustus plaatsvond. Twee dagen lang stonden de lokale horecaondernemers en hun heerlijkheden In de spotlights: Fred Bolderdijk van Crew Licht & Geluid Er zijn van die vakmensen die vooral achter de schermen werken. Hun werk is enorm belangrijk, maar dat merk je pas als er iets misgaat. Maar omdat zij ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt, gaat er vrijwel nooit iets mis. Zo'n vakman is Fred Bolderdijk van Crew Licht & Geluid. Hij stapt even in de schijnwerpers om te laten zien wat hij met zijn team allemaal neerzet in Barneveld en omgeving. centraal. Fred was met twee collega's verantwoordelijk voor de sfeerverhogende verlichting en audio in de tenten. "Een dag van tevoren hebben we alles opgebouwd en uitgebreid getest. Na afloop konden we met een tevreden gevoel alles weer afbreken."

 

Zijn werkveld is enorm breed en dat maakt het vak zo boeiend. Dit weekend speelt Muziektheater Apeldoorn in theater Orpheus de theaterproductie Alice in Spiegelland, gebaseerd op een boek van Lewis Caroll. Fred is onder andere verantwoordelijk voor het lichtontwerp. "Voor deze productie heb ik samen met de regisseur het script doorgesproken en een lichtplan gemaakt. Tijdens de repetities hebben we gekeken of alles zo uitpakte zoals ik het bedacht had. Met mijn team heb ik vervolgens alle apparatuur geïnstalleerd. Gedurende de voorstellingen zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering. Mocht Alice in Spiegelland ook nog in andere theaters gespeeld worden, dan blijf ik erbij betrokken. Zo is het vorig jaar ook gegaan met "A Christmas Caroll". Echt superleuk om te doen!"

 

Van een geheel andere orde is het jaarlijkse Oktoberfest. Nog een paar weken en dan gaan tweeduizend man 'ein party machen'. Dat feest zou er niet zijn zonder Crew Licht & Geluid. "Het klopt dat wij een grote rol spelen bij de organisatie. Omdat ik veel artiesten ken, regel ik regelmatig de line-up. We verzorgen verder met twaalf man alle licht en geluid, ontvangen de artiesten en doen de soundchecks. Tijdens de avond zelf bouwen we het podium tussen de optredens door steeds om." Zoals gezegd: het is vooral werk achter de schermen. Maar wie na het lezen van dit artikel één van de genoemde evenementen bezoekt, zal er toch net even een beetje meer aandacht voor hebben.

 

Crew Licht & Geluid

Bellstraat 9, Barneveld

Tel. 06 - 5435 4279

[email protected]

www.crewlichtengeluid.nl

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant