Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:51:07 Bgm-05 Oms Brandmelding O8009 Accomodatiecentrum Dopheetsdel Harskamperweg... Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 05 augustus 2020

DINSDAG 15|10

Broodje Geschiedenis; lunch en lezing over Noord-Korea

Na het luisteren naar een boeiende lezing met een geschiedkundig onderwerp, kan men napraten tijdens een heerlijke lunch verzorgd door Stads Food & Wine uit Barneveld

BARNEVELD - Woensdag 23 oktober van 11.00 tot 14.00 uur start de Bibliotheek Barneveld met een nieuw concept voor volwassenen; Broodje Geschiedenis. Na het luisteren naar een boeiende lezing met een geschiedkundig onderwerp, kan men napraten tijdens een heerlijke lunch verzorgd door Stads Food & Wine uit Barneveld. De lezing gaat deze keer over Noord-Korea en wordt gegeven door Marc Roth van reisorganisatie ‘Roth Spark Travel’. De kosten voor de lezing inclusief lunch bedragen € 3 per persoon.

 

De verbeelde werkelijkheid
In de lezing ‘Noord-Korea, De verbeelde werkelijkheid’ neemt Marc Roth je mee, door middel van foto’s en film, mee naar het meest gesloten land ter wereld. Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, verandert de laatste jaren naar een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Een verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Zo is in de kunst het socialistisch realisme de enige toegestane stroming en houden kunstenaars bij hun scheppingen het regime als leidraad. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is de werkelijkheid? En: wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘westerse bril’?

 

In deze lezing geeft Marc een inkijkje in ‘werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’.

 

Goed verzorgde lunch
Na de lezing kunnen de bezoekers hun indrukken met elkaar bespreken tijdens een lunch met heerlijk belegde broodjes van Stads Food & Wine uit Barneveld. De kosten voor deelname aan Broodje Geschiedenis bedragen € 3. Dit is inclusief lezing, koffie/thee, drankjes en de goed verzorgde lunch.

 

Kaartjes reserveren
Kaartjes reserveert u via e-mail: [email protected] of door te bellen (0342) 403 483 (di.-za. na 11.00 uur). Graag horen we dan met hoeveel personen u komt en of er eventuele allergieën zijn. De kaartjes kunt u op de dag zelf pinnen in de Bibliotheek.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant