Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:51:37 Rietmeijer, Huisarts Nederwoudseweg 3772TD Barneveld 25264 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 25 februari 2020

DINSDAG 15|10

Gehandicaptenraad Barneveld positief verrast over toegankelijkheid nieuwe horeca

8 horecazaken getoetst op toegankelijkheid

BARNEVELD - De Gehandicaptenraad Barneveld heeft de toegankelijkheid getest van horeca in Barneveld. De testers waren vooral positief verrast over de toegankelijkheid van de nieuwe horecagelegenheden in Barneveld. Alle bezochte zaken ontvangen binnenkort een rapport met adviezen en verbeterpunten. De testen waren tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

 

Op vrijdag 11 oktober heeft de Gehandicaptenraad Barneveld 8 horecazaken getoetst op toegankelijkheid voor zowel visueel als lichamelijk gehandicapten. Peter de Bliek van de Gehandicaptenraad Barneveld en een van de testers: "We waren vooral benieuwd naar de toegankelijkheid van nieuwe restaurants als Très en La Delizia. Zij hebben het meest recent hun deuren geopend in Barneveld. Als Gehandicaptenraad Barneveld zijn we blij dat deze horecazaken gelijk de toegankelijkheid hebben meegenomen."

 

De horecazaken die getoetst zijn, krijgen van de Gehandicaptenraad Barneveld een rapport met adviezen en verbeterpunten. "Bij enkele restaurants zijn de drempels bij de voordeur nog te hoog en vaak ontbreekt een rolstoeltoilet. En zolang er geen wetgeving is op dit gebied, zijn we afhankelijk van de welwillendheid van de eigenaar van een horecazaak. Daarom hopen we dat de horecazaken hun toegankelijkheid willen verbeteren op basis van onze toetsing", aldus Peter.

 

De Gehandicaptenraad Barneveld toetst regelmatig openbare gelegenheden op toegankelijkheid, begaanbaarheid en rolstoelvriendelijkheid. Bij horecazaken let de Gehandicaptenraad ook op of de menukaart goed leesbaar is voor visueel gehandicapten. De resultaten van de toetsing worden in de app Ongehinderd gezet. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen via deze app en website checken welke locaties in de gemeente Barneveld toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze locaties bieden.

 

Meer informatie: app.ongehinderd.nl en www.ongehinderd.nl.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie