Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:40:52 (dia) Ambrosius Van Ommerenlaan 3771KG Barneveld 91958 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 10 december 2019

MAANDAG 04|11

Het nieuwe dorpshuis in Garderen gaat De Wardborg heten

In februari 2020 staat de opening van dorpshuis De Wardborg gepland

GARDEREN - De Wardborg is bedacht door één van de inwoners uit Garderen. Er waren door inwoners uit Garderen zo'n zestig nieuwe namen bedacht. De Wardborg is gekozen als mooiste en best passende naam bij Garderen. Het verwijst naar de ligging van het nieuwe dorpshuis aan de rand van Garderen en naar de rijke historie van het dorp.

 

Waar komt de naam De Wardborg van vandaan?
Garderen heeft een hele rijke historie waar de sporen naar de ijstijden nog steeds zijn te zien. Op het oude wapen van Garderen zijn bomen rondom de kerk te zien. Deze bomen verwijzen naar het bos Wardlo. Het bos Wardlo komt terug in een schenkingsoorkonde uit 855. Het ontstaan van Garderen was toen een feit. In de loop der tijd zijn de gronden van dit eikenbos werden afgegraven en omgevormd tot akkers. Het nieuwe dorpshuis aan de Koningsweg ligt aan een akker en aan de ingang van Garderen (bij het binnenrijden vanaf Uddel). Je zou kunnen zeggen dat het nieuwe dorpshuis dus aan de rand van de dorpsvesting ligt. De borg is daarom een knipoog naar vroegere tijden en verwijst naar een vesting en bescherming.

 

Dorpshuis De Wardborg
In februari 2020 staat de opening van dorpshuis De Wardborg gepland. In het dorpshuis komen meerdere ruimtes die op verschillende manieren te gebruiken zijn. Ook komt er een ruime sportzaal voor de gymles van de schoolkinderen en de trainingsmomenten van verschillende sporten.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie