Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:52:02 (dia) Valkhof 3772EJ Barneveld 84989 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 15 juli 2020

DONDERDAG 07|11

Boek over Voorthuizenaren gelanceerd

In dit fullcolour boek van 73 pagina’s dik delen 17 ‘gewone’ Voorthuizenaren hun eigen verhaal

VOORTHUIZEN - Deze week is het allereerste boek‘Voorthuizen vertelt’ van tekstschrijver Linda van Maanen (48) uit Voorthuizen uitgekomen. Het eerste exemplaar is aan burgemeester Asje van Dijk uitgereikt.

 

In dit fullcolour boek van 73 pagina’s dik delen 17 ‘gewone’ Voorthuizenaren hun eigen verhaal. Over hun jeugd. Over keuzes. Over kwetsbaarheid. Over nú en over toekomstbeelden. Dit boek is daarmee ook een unieke weergave van het leven, ambities en gedachten van mensen uit deze tijd.

 

Leesbare verhalen van bekende en onbekende mensen, dichtbij of soms wat verder weg. Van startende kunstenaar tot politicus en van gevestigde ondernemer tot verwoed verzamelaar. En ook het verhaal van Aart van Drie, ofwel de ‘burgemeester van Voorthuizen’, die begin dit jaar is overleden. Verschillende en unieke verhalen - ondersteund met prachtige (portret)foto’s - maar met één gemene deler: stuk voor stuk zijn het trotse Voorthuizenaren! 

 

“In 2015 is het zaadje geplant. Nu vier jaar later is mijn droom uitgekomen om mijn eerste boek uit te brengen. Het was een bijzonder interessant, maar ook intensief proces”, zegt Linda van Maanen trots. Het boek is voor en door Voorthuizenaren gemaakt. Alleen lokale bedrijven hebben meegewerkt aan de realisatie. Bedrijven die elkaar versterken. 

 

Naast Voorthuizen Loopt, Voorthuizen Straalt en Voorthuizen Zingt is er nu ook Voorthuizen vertelt. Het boek is te koop in Voorthuizen bij de Bruna en De Appelboom en in Barneveld bij Museum Nairac, de Bruna en het Toeristisch Informatiepunt (in Bibliotheek Barneveld). 

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant