Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:09:59 (dia) Hulstweg 3774TM Kootwijkerbroek 65984 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

dinsdag 02 juni 2020

VRIJDAG 29|11

Vissen krijgen alle ruimte bij stuw Van Hee in de Barneveldse Beek

Wethouder Hans van Dalen opende samen met Waterschap Vallei en Veluwe en de kleinkinderen van de familie Bouwman de vistrap

BARNEVELD - Vrijdagmiddag 29 november is de vistrap bij de Barneveldse stuw Van Hee in de Barneveldse Beek officieel geopend. Vissen kunnen de stuw nu passeren. Bijzonder is dat de vistrap is aangelegd in de tuin van de familie Bouwman. Wethouder Hans van Dalen opende samen met Waterschap Vallei en Veluwe en de kleinkinderen van de familie Bouwman de vistrap.

 

Ruimte voor vissen: met stuwen regelt het waterschap het waterpeil in beken. Dit gebeurt ook in de Barneveldse Beek met zo'n 20 stuwen in totaal. Voor vissen zijn deze stuwen obstakels omdat ze zonder vistrappen niet een stuw kunnen passeren. Zo kunnen ze zich niet door de hele beek verplaatsen. Vistrappen bij stuwen lossen dit op. Vissen kunnen zich verplaatsen en zo kan zich een evenwichtige visstand ontwikkelen.

 

Gehele Grote Barneveldse Beek vispasseerbaar: Bij de twee bovenstrooms gelegen stuwen "Franken" en "Gelkenhorst" komen ook vispassages. In de toekomst kunnen vissen zo de gehele Grote Barneveldse Beek passeren. Dit is in overeenstemming met de Europese Kaderrichtlijn Water.

 

De plannen voor de vistrap werden concreet toen eind 2016 de Barneveldse gemeenteraad een motie aannam om de mogelijkheden van een vispassage in de Barneveldse Beek te verkennen. Drie jaar later is de vistrap gerealiseerd.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant