Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:05:08 Wildzoom 3772SN Barneveld 116678 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

woensdag 23 september 2020

DONDERDAG 23|01

ProstaatKankerStichting krijgt spreekuur in Ede

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en wordt meestal vastgesteld vanaf 55 jaar

EDE - In Nederland krijgen elke dag 35 mannen de diagnose prostaatkanker. Dat zijn jaarlijks bijna 13.000 mannen met een hoofd vol vragen. Vaak in spanning en onzekerheid. Om mannen én hun partners zo goed mogelijk te informeren en ondersteunen houdt de ProstaatKankerStichting voortaan elke maand een spreekuur in het Toon Hermans Huis Ede.

 

“Soms begint het met een te hoge PSA-waarde of plasklachten, maar dat hoeft niet. Prostaatkanker geeft in het begin juist meestal geen klachten”, weet regiovertegenwoordiger van de ProstaatkankerStichting Piet Post, “het is een sluipmoordenaar. Ben je er echter op tijd bij en kun je op tijd behandeld worden, dan heb je een heel ander levensvooruitzicht.” 

 

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en wordt meestal vastgesteld vanaf 55 jaar. De ProstaatkankerStichting is een patiëntenorganisatie voor mannen, maar zeker ook voor naasten.  “Prostaatkanker heb je immers samen”, vindt Piet Post. “Mannen met prostaatkanker en hun partners kunnen bij ons terecht voor ondersteuning, lotgenotencontact en voor vragen over bijvoorbeeld de behandeling of de keuze van een ziekenhuis, hoe je kunt omgaan met de gevolgen van prostaatkanker en de gevolgen voor je relatie.”

 

Informatie inwinnen kan ook als de diagnose nog niet gesteld is, maar er toch vragen zijn. “Juist dan”, benadrukt Post “vijf keer per nacht op moeten staan om te plassen hoort niet. Als je twijfelt, ga dan naar je huisarts, neem iemand mee om mee te luisteren, stel vragen en dring aan op een verwijzing naar een specialist.” Ook als de diagnose is gesteld en de behandelingen gaan beginnen of al begonnen zijn biedt de ProstaatkankerStichting ondersteuning. “Wat is de beste behandeling? Moet ik geopereerd worden? Word ik straks incontinent? En wat zijn de gevolgen op seksueel gebied? Stel uw vragen gerust.”

 

Het spreekuur van de ProstaatKankerStichting is elke eerste donderdag van de maand in het Toon Hermans Huis in De Open Hof in Ede. Tot aan de zomervakantie zijn de spreekuren op donderdag 6 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni van 13.00 uur tot 14.00 uur. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet. U kunt zo binnenlopen. 

 

Het Toon Hermans Huis Ede is gevestigd aan de Hoflaan 2 i Ede.

 

Meer informatie over dit spreekuur van de ProstaatKankerStichting is te verkrijgen via Piet Post: [email protected] of 06-11 92 33 43.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant