Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:05:08 Wildzoom 3772SN Barneveld 116678 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

woensdag 23 september 2020

ZATERDAG 25|01

Belangstellenden nemen een kijkje nemen bij het nieuwe gemaal in Garderen [video]

De dorpskern van Garderen kampte met wateroverlast na hevige regenval

GARDEREN - Het rioolgemaal in Garderen is vernieuwd. Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Barneveld hopen hiermee water-en stankoverlast te voorkomen. Belangstellenden konden zaterdag op de open middag een kijkje nemen bij het nieuwe gemaal.


De dorpskern van Garderen kampte met wateroverlast na hevige regenval. Ook waren er veel stankklachten uit de omgeving van het gemaal op het terrein van de voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie. Er is een nieuw hoofdrioolgemaal gekomen, rioleringsbuizen zijn vervangen en er zijn grotere riolen aangelegd. Zo is er een transportriool vanuit de dorpskern naar het gemaal aan de Putterweg aangelegd.

 

Forse regenbuien opgevangen
Garderen heeft geen sloten en vijvers. Daarom is een bergbezinkbassin aangelegd, een dichte bak die bij regenbuien 1000 m3 overtollig water kan opvangen. Ook is er een groene berging aangelegd waar, bij extreme regenval, nog eens 3300 m3 water is op te vangen. De werkzaamheden begonnen eind 2018. Volgens de gemeente Barneveld is het rioolstelsel klimaatbestendig ingericht en nu weer klaar voor de toekomst.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant