Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:05:08 Wildzoom 3772SN Barneveld 116678 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

woensdag 23 september 2020

DINSDAG 28|01

Maak van uw fiets een snuffelfiets

Aanmelden kan tot 14 februari

BARNEVELD - Doet u ook mee met dit experiment? De gemeente Barneveld is op zoek naar inwoners die deel willen nemen aan het project Snuffelfiets. Met een kastje aan uw stuur maakt u van uw eigen fiets een snuffelfiets. In dit kastje zit een mobiele sensor. Hiermee doet u al fietsend luchtmetingen, brengt u veelgebruikte fietsroutes in kaart en meet u de kwaliteit van het wegdek. Er zijn in totaal 50 sensorkastjes beschikbaar.

 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 februari 2020 via [email protected]

 

“Inwoners kunnen met de snuffelfiets op een makkelijke manier bijdragen aan de kennis die nodig is voor veilige en schone fietsroutes. Daarom doen wij als gemeente Barneveld  graag mee aan dit experiment”, aldus wethouder Hans van Daalen.

 

Kick-off op woensdag 19 februari

Op woensdagavond 19 februari gaat om 19:00 uur het project van start met een gezamenlijke kick-off in het gemeentehuis voor alle deelnemers. Tijdens deze bijeenkomst geven (onder voorbehoud) vertegenwoordigers van RIVM, Provincie Gelderland en CODA Civity een toelichting op het project. Onder de deelnemers die aanwezig zijn bij de kick-off, wordt een tegoedbon van 50 euro verloot voor een onderhoudsbeurt of fietsaccessoire bij een lokale fietsenmaker.

 

Digitaal dashboard

Inwoners die zich aanmelden voor de snuffelfiets krijgen tijdelijk een sensorkastje. U deelt hiermee de informatie die u tijdens uw normale fietstochten verzamelt. Bij de sensor hoort een digitaal dashboard voor een gedetailleerd overzicht en actuele informatie van de gereden routes. Uw privacy is gewaarborgd doordat de afgelegde routes niet herleidbaar zijn tot een persoon, en de data in bulk en niet per persoon wordt verwerkt.

 

Doel van project

Bij het project Snuffelfiets werkt de gemeente samen met inwoners, bedrijven, onderwijs, kennisinstituten en andere overheden. Het project is een experiment. Doel van het experiment is het bewustzijn en de betrokkenheid van inwoners kan vergroten bij hun eigen leefomgeving en het belang van een goede luchtkwaliteit. Het experiment duurt 2,5 maand.

 

Het project Snuffelfiets is een initiatief vanuit de provincie Gelderland en Regio Foodvalley. Zij stellen de kastjes ter beschikkingDe gemeenten Veenendaal en Scherpenzeel gingen Barneveld al voor.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant