Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:51:07 Bgm-05 Oms Brandmelding O8009 Accomodatiecentrum Dopheetsdel Harskamperweg... Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 05 augustus 2020

MAANDAG 10|02

Straatnamen Bloemendal krijgen naam oud-verzetsstrijders

Commissie gaat kiezen uit meer dan 100 namen

BARNEVELD - In de wijk Bloemendal krijgen verschillende straten de naam van oud verzetsstrijders uit de gemeente Barneveld. Dit heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten. Het gaat om straten en een fietspad in Fase 1 van de toekomstige wijk Bloemendal.

 

Een commissie gaat kiezen uit meer dan 100 namen. Hierbij houdt zij rekening met de verdeling van de namen over de woonkernen, mannen en vrouwen en de rol en betekenis in het verzet. Dit vraagt om een zorgvuldige afweging en de nodige tijd. Medio 2020 verwacht de commissie een voorstel tot vaststelling van deze straatnamen te doen aan het college. Dan vindt ook de besluitvorming plaats. Vooruitlopend op de toekomstige wijk Bloemendal krijgen straten nu eerst tijdelijke werknamen.

 

In Nederland herdenken we in 2020 dat Nederland en ook Barneveld 75 jaar geleden werd bevrijd. Deze herdenking is de aanleiding voor het besluit van het college om de straten te vernoemen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant