Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:49:31 Oldenbarnevelderweg 3772GA Barneveld 40618 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 01 april 2020

VRIJDAG 06|03

Taalvrijwilligers gezocht voor Taalhuis Barneveld

Als taalvrijwilliger krijg je eerst een opleiding en kun je daarna aan de slag met een 1-op-1-begeleiding of het geven van een cursus aan een klein groepje

BARNEVELD - Taalhuis Barneveld zoekt meer taalvrijwilligers om iedereen die hulp vraagt bij het beter leren lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer, zo snel mogelijk te kunnen helpen.

 

Door het stijgend aantal mensen dat hulp vraagt bij het Taalhuis en het aantal taalvrijwilligers dat inmiddels iemand begeleidt, zoeken we op korte termijn nieuwe vrijwilligers die cursisten willen begeleiden. Als taalvrijwilliger krijg je eerst een opleiding en kun je daarna aan de slag met een 1-op-1-begeleiding of het geven van een cursus aan een klein groepje.

 

Moeite met dagelijkse dingen
Iemand die niet zo goed kan lezen of schrijven, cijfers of een computer niet zo goed begrijpt, loopt snel vast in de dagelijkse dingen die voor veel mensen heel gewoon zijn om te doen. Vrije dagen aanvragen via de computer, een kaartje sturen, voorlezen aan je (klein)kind, veiligheidsvoorschriften lezen op je werk; alles is een opgave. In de gemeente Barneveld zijn er, volgens de cijfers van Stichting Lezen & Schrijven, zo’n 5000 inwoners die moeite hebben met deze basisvaardigheden. 

 

Aanmelden als Taalvrijwilliger
Taalhuis Barneveld zoekt vrijwilligers die cursisten willen helpen om deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Als je gevoel hebt voor taal, rekenen of voor het werken met de computer, geduldig bent en inlevingsvermogen hebt, meld je dan aan! Bel of mail met onze taalhuiscoördinator Jelly van Rinsum.

 

Voor meer informatie: zie www.taalhuisbarneveld.nl, mail info@taalhuisbarneveld.nl of bel 06 15 56 66 25.

 

Taalhuis Barneveld is ontstaan vanuit de samenwerking tussen diverse maatschappelijk betrokken organisaties om Barneveldse inwoners te helpen bij het beter lezen, schrijven, rekenen of computeren. Het Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek Barneveld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines