Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:49:31 Oldenbarnevelderweg 3772GA Barneveld 40618 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 01 april 2020

VRIJDAG 13|03

‘Sociale onthouding is het devies’

Statement burgemeester Asje van Dijk

Oproep aan Barneveldse samenleving om richtlijnen Rijk en het RIVM op te volgen

In heel Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Burgemeester Asje van Dijk verwoordt in een statement zijn reactie.

 

,,De maatregelen die de Rijksoverheid donderdagmiddag aankondigde om verdere verspreiding van het coronavirus landelijk tegen te gaan, hebben ingrijpende gevolgen voor de samenleving. Ook in de gemeente Barneveld is het van belang dat we het veiligheidsrisico van het coronavirus serieus nemen. Het is belangrijk dat we fysieke sociale contacten zoveel mogelijk vermijden. Ik doe dan ook de oproep aan alle organisaties, instellingen en kerken activiteiten te schrappen die niet per se nodig zijn.

 

Als gemeente doen we dit zelf ook. Inloopavonden en andere bijeenkomsten in het gemeentehuis worden bijvoorbeeld geschrapt. We communiceren daarover via onze website. De raadsvergadering van aankomende woensdag gaat wel door, maar zonder publiek.

 

Als burgemeester realiseer ik me hoe ingrijpend de afgekondigde maatregelen zijn voor een hechte samenleving als de Barneveldse. Gelukkig ondervind ik veel begrip voor deze maatregelen. Alleen door eendrachtig optreden kunnen we dit akelige virus samen beheersen. En ik heb grote waardering voor de manier waarop organisaties en verenigingen, maar ook individuele inwoners momenteel hun verantwoordelijkheid nemen.

 

Daarbij doe ik nog een oproep. Door het schrappen van sociale activiteiten is er kans dat voor bepaalde groepen de kans op eenzaamheid en sociaal isolement toeneemt. Blijf omzien naar elkaar, bijvoorbeeld via de telefoon of door te skypen of te facetimen. Maar misschien herontdekken we hoe mooi het is een handgeschreven brief van iemand te ontvangen. Die kun je bovendien nog eens herlezen.

 

Er is op het moment van schrijven nog geen coronabesmetting in de gemeente Barneveld bekend.  Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Als het nodig is, informeert de GGD direct de gemeente Barneveld over de maatregelen. Via www.barneveld.nl/coronavirus worden inwoners doorverwezen naar alle informatie over de bestrijding van het coronavirus.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines