Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:31:14 De Driest 3773BG Barneveld 115344 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

zondag 20 september 2020

VRIJDAG 20|03

Ondersteuning voor ondernemers in Barneveld

Coronadesk – Uitstel betaling gemeentelijke belastingen – Gratis parkeren

BARNEVELD - De gemeente Barneveld start op vrijdag 20 maart 2020 met een coronadesk voor ondernemers. Het informatiepunt is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Barneveld, BIK Barneveld en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Barneveld (SOGB).

 

De coronadesk vormt een onderdeel van het Ondernemersloket Barneveld en verbindt en informeert ondernemers met vragen over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor hun bedrijf. Ook wordt ondernemers zes maanden uitstel van betaling gemeentelijke belastingen gegeven én kan in ieder geval tot en met 31 mei 2020 gratis worden geparkeerd in het centrum van Barneveld. “Want ondernemers worden hard getroffen vanwege alle maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen”, zeggen wethouder Dorrestijn-Taal en BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom. 

 

“We hebben daarom besloten om de handen inéén te slaan en het Ondernemersloket Barneveld uit te breiden met een coronadesk. Dé plek voor ondernemers om vragen te stellen en informatie te krijgen”, licht wethouder Dorrestijn-Taal toe. “Wij stellen een aantal deskundige ondernemers ter beschikking”, zegt Gijs Eikelenboom. “Zij helpen andere ondernemers die vanwege de maatregelen in de problemen (dreigen te) komen en wijzen hen de weg. Zo helpen we elkaar.”

 

Coronadesk

De coronadesk is bereikbaar

 

Gemeentelijke belastingen en heffingen

Het college heeft ook besloten ondernemers per maart 2020 zes maanden uitstel te verlenen voor het betalen van gemeentelijke belastingen en heffingen. Ondernemers die worden aangeslagen voor toeristenbelasting krijgen zes maanden later (november in plaats van mei 2020) hun voorlopige aanslag opgelegd.

 

Gratis parkeren

Het college besloot daarnaast het parkeren in het centrum van Barneveld in ieder geval tot en met 31 mei 2020 gratis te maken (waarbij erop wordt gewezen dat, in verband met de markt op donderdag, het parkeren op het Gowthorpeplein van woensdag 18.00 tot donderdag 15.00 uur niet is toegestaan).

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant