Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:09:59 (dia) Hulstweg 3774TM Kootwijkerbroek 65984 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

dinsdag 02 juni 2020

DONDERDAG 14|05

Gemeente Barneveld versoepelt corona maatregelen

Belangrijk blijft: vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

BARNEVELD - De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar er komt wel stapsgewijs meer ruimte. Ook in Barneveld zijn de maatregelen versoepeld op 11 mei. Dit betekent onder andere dat de binnenzwembaden weer open zijn gegaan onder voorwaarden. Bibliotheek Barneveld vanaf 19 mei weer is geopend en het parkeerterrein, golf- en waterskibaan Zeumeren weer is geopend. Belangrijk blijft: Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.

 

Binnenzwembaden open onder voorwaarden
De binnenzwembaden De Veluwehal in Barneveld en de Heuvelrand in Voorthuizen openden ook weer de deuren op 12 mei. Dat meldt exploitant Optisport. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus waren de zwembaden de afgelopen weken gesloten. Zwemmen kan echter alleen op reservering, voor douchen en aankleden gelden aangepaste maatregelen. Recreatief zwemmen is nog niet toegestaan, het zwemlessen en banenzwemmen wel. Houdt de berichtgeving van de zwembaden in de gaten voor aanpassingen in de maatregelen.

 

Parkeerterrein en golfbaan Recreatiegebied Zeumeren weer open
In samenspraak met de gemeente Barneveld is het parkeerterrein bij recreatiegebied Zeumeren vanaf maandag 11 mei 2020 weer opengesteld. Daarnaast wordt in overleg met de gemeente het shortgolfterrein voor de seizoenskaarthouders weer in gebruik genomen. Het nachtvissen blijft voorlopig verboden. De toiletgebouwen blijven dicht tot 1 juli. Uiteraard blijven de RIVM-richtlijnen in en om het water ook van kracht. Hier houden de boa's van Leisurelands, in samenwerking met de gemeentelijke boa's, toezicht op.

 

Bibliotheek Barneveld weer open vanaf 19 mei
Vanaf dinsdag 19 mei kunt u weer zelf boeken uitzoeken en lenen in de bibliotheek in Barneveld. Vanaf die datum is de vestiging aan de Nieuwstraat van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur weer open. En dan alleen de bovenverdieping, met de collectie boeken. Vanaf 1 juni gaan ook de benedenverdieping met de ontmoetingsruimte en het Taalhuis weer open. De bibliotheek in Voorthuizen en de bibliotheek in Kootwijkerbroek blijven voorlopig nog dicht.

 

De bibliotheek heeft maatregelen genomen voor een prettig en veilig bezoek aan de bibliotheek vanaf dinsdag 19 mei. Er mogen een beperkt aantal bezoekers naar binnen en er zijn looproutes aangebracht. Verder worden winkelmandjes en schermen extra gereinigd. Teruggebrachte boeken blijven 72 uur in quarantaine volgens advies van RIVM. De bibliotheek vraagt aan bezoekers om zoveel mogelijk alleen te komen, anderhalve meter afstand te houden en bij verkoudheidklachten of koorts thuis te blijven.

Foto's
1/1
Reacties
C. J. Van der Struik zegt: spacer
Waarom de sportscholen niet als die prima aan de 1.5 mtr voorwaarde kunnen voldoen?
14-05-20 18:47
Score: 9
Flora O zegt: spacer
Waarom is de gemeentehuis nog niet open ? Alles open is behalve gemeentehuis. Het is belachelijk. Er zou een plexi ook helpen en 1.5m afstand en hand desinfectie ,zoals overal.
19-05-20 12:50
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant