Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:42:46 Bungalowpark Het Zuiderland Lange Zuiderweg 3781PL Voorthuizen 81685 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

woensdag 08 juli 2020

WOENSDAG 03|06

Recreatiegebied Zeumeren 's avonds dicht

Dagelijks open van 8.00 tot 18.00 uur

BARNEVELD - Vanaf dinsdag 2 juni tot in ieder geval woensdag 1 juli is Zeumeren dagelijks geopend van 08.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds. Dit geldt ook voor autoverkeer. Dit betekent dat het gebied eerder wordt gesloten dan de normale sluitingstijd, zonsondergang. Deze maatregel is gericht op het voorkomen van overlast door veel bezoekers 's avonds.

 

Alleen via 2 hoofdingangen met slagbomen
De ondernemingen zoals de waterskibaan, de shortgolfbaan, het paviljoen en Zeumeren zijn dus ook gebonden aan deze openingstijden. Het recreatiegebied is deze periode uitsluitend bereikbaar via de twee hoofdingangen (bij de slagbomen). De andere ingangen blijven gesloten.

 

Toiletten waarschijnlijk weer open
De verwachting is dat de openbare toiletten met ingang van 2 juni geopend zijn. Dit hangt af van de definitieve vaststelling van de noodverordening door de Veiligheidsregio.

 

Afspraak van Leisurelands en de gemeente Barneveld
Er waren problemen tijdens het drukke Hemelvaartweekend op Zeumeren. Om herhaling te voorkomen hebben Leisurelands - terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren - en de gemeente Barneveld overleg gevoerd over aanpassingen van de openstelling van het gebied. Zij hebben samen afspraken gemaakt over de openingstijden en het toezicht voor de periode van 30 mei tot 1 juli 2020.

 

Deze afspraken zijn in gezamenlijkheid en op basis van de noodverordening tot stand gekomen. Het doel is bezoekers van Zeumeren een ontspannen verblijf te blijven bieden binnen de richtlijnen die gelden voor corona. "We zijn tevreden met de afspraken die we hierover samen met Leisurelands hebben kunnen maken. Op deze manier kunnen inwoners en bezoekers vanaf 2 juni weer dagelijks ontspannen en hopen we overlast te voorkomen. We volgen de situatie nauwgezet, en sturen bij als het nodig blijkt", aldus burgemeester Asje van Dijk.

 

Extra toezicht
Leisurelands en de gemeente Barneveld hebben aanvullende afspraken gemaakt over het toezicht op en bij het recreatieterrein. De komende tijd wordt er extra structureel toezicht ingezet, ook buiten de openingstijden. Wie het recreatiegebied na opening betreedt, kan worden beboet.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines