Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:02:15 Brugveenseweg 3781PH Voorthuizen 9086 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

donderdag 21 januari 2021

VRIJDAG 12|06

Burgemeester Van Dijk kondigt zijn vertrek aan

Vertrek aan het einde van dit jaar

BARNEVELD - Burgemeester Asje van Dijk legt aan het einde van dit jaar zijn ambt neer. Dit gebeurt op een nader te bepalen moment, dat het presidium van de gemeenteraad vaststelt. Hij heeft gisteravond (donderdagavond) alle fractievoorzitters in de gemeenteraad over zijn voornemen geïnformeerd. De heer Van Dijk werd 8 december 2011 geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van Barneveld.

 

Andere balans
"Dit jaar ben ik 65 geworden", licht burgemeester Van Dijk toe. "De vraag komt dan een keer op tafel hoe verder om te gaan met mijn werkzame leven. Het is mijn wens om een andere balans te vinden in de verdeling tussen professionele werkzaamheden en andere activiteiten. Het ambt van burgemeester vereist nu eenmaal dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daarom heb ik de conclusie getrokken mijn ambt te gaan beëindigen."

 

Oog, oor en hart voor de samenleving
De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Koos van der Tang, over dit aangekondigde vertrek: "We waren verrast door het aangekondigde vertrek van burgemeester Van Dijk. Ook al begrijpen wij zijn motivatie en gunnen wij hem een andere balans met andere activiteiten, toch betreuren wij zijn vertrek. We hebben Asje van Dijk leren kennen als een enthousiast bestuurder, iemand met oog, oor en hart voor de samenleving. In tijden van feest en van vreugde, maar ook in tijden van zorg en verdriet. Een echte burgervader. We gaan dat missen."

 

"Het aangekondigde vertrek betekent ook dat wij op zoek moeten naar een opvolger. Eén van de eerste stappen is dat we contact leggen met de Commissaris van de Koning in Gelderland, de heer John Berends."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines