Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:04:49 Incident Ouwendorperweg Amersfoortseweg Garderen Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
donderdag 03 december 2020

DONDERDAG 25|06

Geen toestemming meer voor belastende evenementen zoals rally's en vechtsportwedstrijden

Gemeente Barneveld vernieuwt evenementenbeleid

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft een nieuw evenementenbeleid opgesteld voor de periode 2020-2025. Met haar beleid bepaalt de gemeente Barneveld onder welke voorwaarden er evenementen gehouden kunnen worden.

 

Aandacht voor duurzaamheid en toegankelijkheid
Nieuw in het evenementenbeleid is de aandacht voor duurzaamheid en de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Daarnaast is in dit beleid vastgelegd dat er geen toestemming meer wordt verleend aan belastende evenementen, zoals rally's en vechtsportwedstrijden en -gala's. Dat geldt ook voor voetbalwedstrijden tussen twee betaalde voetbalclubs op het terrein van een amateurvoetbalclub. Oefenwedstrijden zijn onder strenge voorwaarden wel mogelijk en worden per situatie door de burgemeester beoordeeld. Daarnaast verbiedt het beleid gebruik van lachgas tijdens evenementen.

 

Maximaal aantal evenementen per locatie
In het evenementenbeleid is per locatie vastgelegd hoeveel evenementen er maximaal gehouden kunnen worden. Ook is aangegeven hoeveel dagen een evenement met geluid tot 24.00 uur mag plaatsvinden.

 

Relatiemanager evenementen
Om de samenwerking met organisatoren te faciliteren is een relatiemanager evenementen aangesteld. De vergunningverleners kunnen zich zo concentreren op het behandelen van de aanvragen en de veiligheidsaspecten.

 

Beperkingen door corona
Het beleid gaat formeel in op 1 juli 2020. Op dit moment gelden voor evenementen nog beperkende maatregelen vanuit het landelijke coronabeleid. Die maatregelen zijn vastgelegd in de Noodverordening van de Veiligheidsregio. Met het nieuwe evenementenbeleid is de gemeente Barneveld goed voorbereid op de periode waarin er weer zonder beperkingen evenementen kunnen worden georganiseerd.

 

Hoe het nieuwe beleid gemaakt is
Het huidige evenementenbeleid komt uit 2016 en was aan vernieuwing toe. Een extern bureau heeft na een uitgebreide evaluatie adviezen gegeven. Daarnaast is tijdens 2 bijeenkomsten in Voorthuizen en Barneveld inbreng van inwoners en organisatoren opgehaald. Dit is samengebracht in een nieuw beleid voor de periode 2020-2025. Ook is daarin de meest recente wet- en regelgeving opgenomen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines