Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 13:24:32 Verkeersstremming A1 Li,3 Terschuur Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
vrijdag 23 oktober 2020

WOENSDAG 26|08

Gemeente zoekt samenwerking met verenigingen voor minder restafval inwoners

Het aantal kilo’s restafval moet in 2024 teruggebracht zijn naar 70 kilo per inwoner

BARNEVELD - De gemeente wil samenwerken met verenigingen zodat inwoners in de toekomst minder restafval hebben. De gemeente nodigt daarom verenigingen uit om op woensdag 2 september te praten over samenwerking. De bijeenkomst is in ’t Trefpunt in Voorthuizen aan de Roelenengweg 25, van 19.00 - 21.15 uur.

 

Doel bijeenkomst

Vragen die centraal staan in de bijeenkomst zijn: Hoe kan de samenwerking met de gemeente eruitzien? Wat gebeurt er al in Nederland op dit vlak? Welke samenwerkingsvorm past bij een vereniging?

 

Verenigingen krijgen een vergoeding

Verenigingen in onze gemeente krijgen een vergoeding voor de toekomstige samenwerking. Dit kunnen allerlei soorten verenigingen en organisaties zijn. Bijvoorbeeld sport, muziek, kerk en school. Wel met leden/een achterban en actief in de samenleving.

 

Aanmelden

Door coronamaatregelen kan 1 deelnemer per vereniging zich aanmelden. Er is ruimte voor maximaal 50 personen.
Meld u aan via [email protected].

Vermeld daarbij de vereniging (soort en waar), wie er komt en contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer). Eind augustus ontvangt u van ons het programma van de bijeenkomst.

 

Over minder restafval

Het aantal kilo’s restafval moet in 2024 teruggebracht zijn naar 70 kilo per inwoner. Nu is dat nog 126 kilo.  Samenwerking met verenigingen zorgt voor minder afval, een betere scheiding van grondstoffen en uiteindelijk minder restafval.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines