Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:31:08 Kamphuisstraat 3781CA Voorthuizen 147244 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zaterdag 28 november 2020

DONDERDAG 22|10

Beeldbepalende populier aan de Hugo de Grootlaan vormt veiligheidrisico

Onderzoek door Boomadvies Nederland

BARNEVELD - Aan de Hugo de Grootlaan in Barneveld staat een grote, beeldbepalende populier. Bij de laatste storm brak een grote zijtak af bij de kroon. Daarom lieten we Boomadvies Nederland onderzoek doen naar de kwaliteit, veiligheid en toestand van de boom. Uit dit onderzoek bleek dat er veiligheidsrisico's zijn. Veiligheid voor onze inwoners staat altijd voorop. Daarom wil de gemeente binnenkort een kapvergunning aanvragen.

 

We willen kijken of we met Ons Bedrijf iets blijvends kunnen maken van het hout. Bijvoorbeeld boekenkistjes of een bankje in de straat.

 

Wat is onderzocht?
De kroon van de boom is onderzocht. Het bleek dat er twee takken zijn afgebroken. In de andere takken zijn bastscheuren gevonden. Bastscheuren geven aan dat de takken uitzakken of uitscheuren. Populieren staan bekend als snelgroeiende bomen. Ze worden geplant om snel aan een gesloten laanbeeld te voldoen. Daardoor is de houtstructuur van mindere kwaliteit. Doordat de takken broos zijn, is het niet voldoende om de takken te snoeien. Daarnaast is de stam onderzocht met een Picus geluidstomograaf. Dit is een apparaat dat een röntgenfoto maakt van de stam. Hieruit blijkt dat de stam van de boom nog goed is.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines