Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:52:49 Bgm-02 Co-melder (meting) Valkseweg Barneveld 071741 Prio Middel Eenheid | Brandweer Gelderland-Midden (Barneveld)...
zaterdag 08 mei 2021

DONDERDAG 12|11

Maximumsnelheid van 30 km/u op de Amersfoortsestraat en Schoutenstraat

Na de bezwaartermijn van zes weken worden de borden geplaatst

BARNEVELD - Gemeente Barneveld wil een maximumsnelheid instellen van 30 kilometer per uur op de 'klinkergedeelten' van 2 straten. Dat zijn de Amersfoortsestraat en Schoutenstraat in Barneveld.

De verkeersmaatregel bestaat uit het (ver-)plaatsen van borden. Deze deze wegen voldoen al aan de kenmerken van een 30 kilometer per uur zone.


Voor het instellen van een (lagere) maximumsnelheid is een verkeersbesluit nodig. Dit besluit is genomen. Na de bezwaartermijn van zes weken worden de borden geplaatst.

 

Wethouder van Verkeer, Hans van Daalen: "We hebben serieus geluisterd naar onze bewoners en bedrijven over de verkeerssituatie. De maatregel van 30 km/uur komt ten goede aan de veiligheid van de deelnemers in het verkeer."

Reacties
Ingezonden zegt: spacer
Wat een volslagen onzin en tevens wanbeleid. Er zou juist eens beter op de fietsers moeten worden gelet door onze geweldige handhaving!!!
Het is een omgekeerde wereld, de meeste fietsers vormen zelf het probleem. Fietsers kunnen ongestraft aan het verkeer deelnemen zonder verlichting, of zich aan verkeersregels te houden (rood licht, verkeerde richting op rotondes, op rotondes buiten bebouwde kom toch voorrang NEMEN, op overgangen waar ze GEEN voorrang hebben toch voorrang NEMEN, etc., etc., etc.).
De gemeente Barneveld creëert met al dit soort maatregelen steeds gevaarlijker verkeerssituaties, waarbij de automobilist, volkomen ten onrechte, altijd aan het kortste eind trekt!
12-11-20 19:35
Score: 20
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines