Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:16:49 (dia) Pastoor Gowthorpestraat 3772CB Barneveld 60334 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 07 mei 2021

WOENSDAG 18|11

1 miljoen subsidie voor sociale huurwoningen voor dak/thuislozen

Ede is centrumgemeente voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen

EDE - De gemeente Ede krijgt 1 miljoen euro subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) . Dit geld gaat naar de verbouwing van leegstaande bedrijfspanden tot sociale huurwoningen en naar de begeleiding van de bewoners.

 

Ede is centrumgemeente voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen. Dat betekent dat Ede in de regionale samenwerking met de gemeenten Barneveld, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Wageningen een regierol vervult.

 

Centrumgemeente Ede zorgt zo voor extra woonplekken met passende begeleiding voor dak- en thuisloze mensen, zodat mensen niet of zo kort mogelijk in de maatschappelijke opvang (zoals het Sociaal Pension) terecht komen. Op dit moment zijn er te weinig passende woonplekken.

 

De praktijk leert dat mensen na 2 jaar wonen met begeleiding kunnen doorstromen naar 'gewone' woningen, al dan niet met begeleiding. Dat biedt duidelijkheid en maakt dat mensen actief werken aan herstel.

 

De subsidie maakt de verbouwing van leegstaande panden naar sociale huurwoningen mogelijk.. Door de bijdrage van BZK kunnen deze verbouwde panden worden aangeboden als sociale huur. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van BZK.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines