Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:46:40 Leeuwerikstraat 3772AM Barneveld 11535 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

dinsdag 26 januari 2021

DONDERDAG 26|11

Gemeente onderstreept het belang van vaccinatie tegen coronavirus

Het vaccin beschermt uzelf, maar ook uw familie, vrienden en collega's en de kwetsbare mensen om u heen

BARNEVELD - Een vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de coronacrisis. Als een vaccin goed werkt en veilig is, start begin 2021 het vaccineren. Dat zegt de Rijksoverheid. De vaccinatie is gratis.

 

Onderzoekers zijn nu volop bezig met de ontwikkeling van vaccins. Zij onderzoeken of het vaccin veilig is en werkt bij mensen. Zodra er een goedgekeurd is, krijgen de eerste groepen dit vaccin.

 

Belang van vaccineren
"Als gemeente onderstrepen we het belang van vaccineren tegen het coronavirus," zegt wethouder Hans van Daalen. "Het vaccin beschermt uzelf, maar ook uw familie, vrienden en collega's en de kwetsbare mensen om u heen. Als mensen gevaccineerd zijn, krijgen we het coronavirus sneller onder controle. Dan zijn ook minder maatregelen nodig tegen de verspreiding van het virus."

 

Kabinet besluit over voorrang bij vaccinatie
Het kabinet volgt het advies van de Gezondheidsraad over wie als eerste worden gevaccineerd. Dit zijn onder andere ouderen (60 plussers). Ook mensen die tot een medische risicogroep behoren. Daarnaast zorgmedewerkers die in direct contact staan met oudere mensen. Als er meer vaccins op de markt komen, krijgen meer mensen het vaccin.

Foto's
1/1
Reacties
Drikus dekker zegt: spacer
Zo dat gaat allemaal heel snel nu nog een gedeeltelijke lockdown maar in januari al een vaccin ???? Vind het eigenlijk te gek voor woorden .Is er bewijs dat dit beschermt ??? Of is het net als alles in dit land WE DOEN MAAR WAT !!! Ben er zekers niet van overtuigd dat dit het is .Ik wil meer informatie dan maar effe een spuitje kom op dit slaat alles.. Zo veel miljoen voor dit middel maar er is verder niks over bekend...Vind het een vreemd verhaal ??? ????
26-11-20 21:02
Score: 0
B. Bakker zegt: spacer
Ik ben zeer teleur gesteld in het "nuchtere" Barneveld.
Domweg alsof men betoverd is het advies van de overheid overnemen.
Net als al die schapen in de supermarkt die nu al een mondkapje dragen omdat iedereen het doet en dat terwijl het verder niet helpt.
27-11-20 06:56
Score: -3
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines