Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:46:40 Leeuwerikstraat 3772AM Barneveld 11535 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

dinsdag 26 januari 2021

DONDERDAG 24|12

Nieuwste seizoen van Baantjer kijken op je telefoon

Lekker op de bank het nieuwste seizoen van Baantjer kijken? Of een dagje vrij om Game of Thrones te bingewatchen? Dat lijkt lekker ontspannen, maar is niet goed voor je gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. Urenlang op je telefoon of tablet naar een serie kijken voelt misschien als een beloning, maar voor je het weet rol je van de ene cliffhanger naar de volgende en ben je uren verder. Dus roep jezelf tot orde en ga van je telefoon!
 
Onderzoek onder meer dan 400 deelnemers tussen 18 en 25 jaar leert dat 80% regelmatig op de bank gaat chillen en dus gaat bingewatchen. Ze kijken drie of vier afleveringen achter elkaar en zitten dan zomaar 3 uur en 8 minuten achter hun telefoon, tablet of laptop. En zo’n 20% doet dat zelfs meerdere keren per week.
Toch bizar dat we in een periode waarin we voornamelijk thuis moesten blijven, het ene scherm voor het andere verruilen. Wie thuis werkt wordt geadviseerd vooral op gezette tijden te pauzeren. En wat doen we, we kruipen achter de laptop vandaan en gaan op onze telefoon …. En we waren zo beperkt en wilden toch juist onze leefwereld wat vergroten?
 
Ontspannen
OK, we moesten samen strijden tegen Corona en drukke plekken vermijden. Maar er zijn ook best mooie rustige plekken te vinden, genoeg mogelijkheden om je buiten te vermaken en tegelijkertijd in beweging te zijn. Veel zitten is niet goed voor een mens. Dus: pak de fiets, verken jouw omgeving en neem de kinderen mee. Als ouder heb je een voorbeeldfunctie, dus doe daar iets verstandigs mee! Het is heel gewoon om ontspanning te zoeken in een fietstocht en je bouwt er nog conditie mee op ook. Het is ook prettig als de kinderen zijn opgegroeid met het idee dat fietsen heel gewoon is. Misschien dat we de 30% minder CO2-uitstoot nog een tijdje vasthouden, ook na de crisis.
 
Vakantie, keuzestress
De kinderen zijn weer naar school, maar de grote vakantie komt met rasse schreden dichterbij. Keuzestress … wagen we ons aan een buitenlandse reis of blijven we lekker veilig dichtbij?
Veel mensen zijn eruit en kiezen voor een vakantie in eigen land. De fietsvakantie stijgt in populariteit en de nieuwe fietsen zijn niet aan te slepen omdat men het vakantiegeld dit jaar mooi aan nieuwe fietsen kan besteden. Dave is eigenlijk al een jaar uit zijn kinderfiets 20 inch gegroeid en zoekt samen met papa een stoere kinderfiets 24 inch uit. Zusje Milou heeft eerder wel eens een fiets van haar broer overgenomen, maar wil nu heel graag een eigen nieuwe fiets, in echte meidenkleuren.
 
Hekkensluiter Finn is nog te klein om met de fietstochten mee te fietsen. Hij moet achterop bij papa of mama. Maar hij is binnenkort jarig en wordt 4. Mooie aanleiding voor zijn ouders om voor hem een kinderfiets 14 inch te bestellen. Kan hij aan zijn ‘fietscarrière werken en in de buurt net zo lang oefenen totdat hij zonder zijwielen kan fietsen. Want hij wil natuurlijk niets liever dan zelf meefietsen, wie weet gaat dat volgend jaar wel lukken.

Ook interessant

Headlines