Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:47:35 Camping Klaverveld N797 - Putterweg 3886PD Garderen 27727 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 03 maart 2021

MAANDAG 01|02

Ondersteuning horeca verlengd tot eind 2021

Tegemoetkoming kosten en grotere terrassen

BARNEVELD - Het college van de gemeente Barneveld verlengd de ondersteuning aan de horeca tot eind dit jaar. Het gaat hierbij om de tegemoetkoming in de gemeentelijke kosten en de mogelijkheid voor verruiming van de terrassen. Door de coronamaatregelen hebben veel horecaondernemers het financieel zwaar.

 

Tegemoetkoming kosten
Horecaondernemers hoeven dit jaar geen kosten te betalen voor de verruiming van de sluitingstijd. Ook niet voor het gebruik van gemeentegrond voor de terrassen en de gevelzitplaatsen.

 

Grotere terrassen langer mogelijk
Horecaondernemers mogen de openbare ruimte tijdelijk gebruiken om hun terras groter maken. Ze kunnen dan meer gasten bedienen. Wethouder Didi Dorrestijn-Taal: "Hiermee krijgen de ondernemers rust en de zekerheid dat zij de verruimde terrassen mogen blijven gebruiken als de horeca weer open mag. Ondernemers die hiervan niet eerder gebruik hebben gemaakt en dit nu wel willen, kunnen onder dezelfde voorwaarden meedoen." Voor meer informatie kunnen ondernemers mailen naar [email protected]

 

Nieuwsbrief Ondernemen en corona
"We zien dat veel horecaondernemers en retailers het moeilijk hebben. Als gemeente voeren we hierover veel gesprekken met de ondernemersverenigingen en individuele ondernemers. Vanuit de Rijksoverheid is het pakket aan steunmaatregelen inmiddels uitgebreid. We hopen dat die ondersteuning bieden die zo hard nodig is. Als gemeente informeren wij ondernemers via de speciale nieuwsbrief Ondernemen en corona. Aanmelden hiervoor kan via [email protected]," aldus wethouder Didi Dorrestijn-Taal.

Ook interessant

Headlines