Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:47:35 Camping Klaverveld N797 - Putterweg 3886PD Garderen 27727 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 03 maart 2021

DONDERDAG 04|02

Wandelen of fietsen? Welke keuze is gezonder?

De ene is liefhebber van wandelen en de ander fietst veel liever. Maar verbrand je meer calorieën met fietsen of met wandelen? En wat is beter voor je brein? Lees hier welke optie het beste is.  

 

Verschil in calorieën 

Met fietsen verbruik je in een korte tijd meer calorieën per uur dan met wandelen. Maar als je kijkt naar de afstand, dan verbruik je meer calorieën met wandelen. Het kost je namelijk veel meer tijd. Ga je 1 kilometer wandelen dan verbruik je zo’n 65 calorieën. Vergelijk je dat met fietsen dan verbruik je als je 1 kilometer gaat fietsen slechts 20 calorieën. Dat is dus een behoorlijk verschil. Heb je een kantoorbaan dan is het sowieso beter om te gaan lopen, omdat je overdag veel zit.  

 

Wandelen goed voor je brein

Wandelen is qua calorieën verbranden een betere optie, maar dat geldt eveneens voor het feit dat het beter voor je brein is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat telkens wanneer je voeten de grond aantikken je slagader een impuls krijgt en daardoor wordt je bloed sneller naar je hersenen verplaatst. Een hele kleine wandeling van vijf minuten helpt al mee om de bloedsomloop naar je hersenen op te schalen. Het voordeel van een goede bloedtoevoer is dat je geheugen in goede doen blijft en dat niet alleen je hebt zelfs minder kans op een beroerte. Dat is mooi meegenomen. 

 

Welke keuze wordt het?  

Een wandeling maken is de gezondste keuze voor je brein en je conditie. Wil je graag afvallen kies er dan voor om lange afstanden te gaan wandelen. Is fietsen dan echt zoveel slechter? Nee hoor, want op een op een omafiets kun je net zo goed heerlijk uitwaaien. En dat niet alleen, fietsen heeft heel wat voordelen voor je gezondheid. Heb je kinderen? Dan is het belangrijk om een fiets te kopen die bij ze past. Er zijn heel wat keuzes, zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een jongensfiets 14 inch of een jongensfiets 16 inch. Kies wat bij je kind past en vraag een fietsexpert wat de beste keuze is.

Ook interessant

Headlines