Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:47:35 Camping Klaverveld N797 - Putterweg 3886PD Garderen 27727 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 03 maart 2021

DONDERDAG 04|02

Zin in tuinieren maar geen ruimte? Kweek deze zes kruiden binnenshuis

Heb je nog net ruimte voor een meisjes fiets of jongens fiets, maar niet voor een moestuin? Zet dan gewoon kruiden in huis. Dat kan prima en staat bovendien erg gezellig. Weet je niet zoveel van kruiden af? Geen zorgen het is heus niet moeilijk. Zorg voor voldoende water en de plantjes gaan heus niet zomaar dood. Lees hier welke zes kruiden geschikt zijn om in huis te kweken.  

 

1. Munt

Een muntplant verspreid zich heel erg snel. Koop daarom een eigen potje voor een muntplant. Munt is onmisbaar in de keuken. Je kan het toevoegen aan bijvoorbeeld een cocktail, maar je kan er ook thee mee maken. Er zijn heel veel verschillende soorten munt. Van chocolamunt tot citroenmunt. Let erop dat de plant voldoende water krijgt. 

 

2. Basilicum

Koop je een basilicumplantje zorg er dan voor dat je een zonnige plek voor het plantje uitkiest. Op een broodje zijn een paar blaadjes basilicum heerlijk. Ook is het lekker bij pastagerechten. En heb je weleens geprobeerd om je eigen pesto te maken? Een ander voordeel van basilicum is dat fruitvliegjes niet dol zijn op de geur. Ideaal, want zo hou je die mooi op afstand. 

 

3. Bieslook

Hou je van soep schaf dan bieslook aan. Bieslook heeft een uiachtige smaak en het is een heerlijke toevoeging aan soep. Qua standplaats maakt het niet zoveel uit waar je hem neerzet. Voor gebruik knip je het af, maar laat wel twee centimeter staan, zo heb je kans dat de bieslook weer terug groeit. 

 

4. Rozemarijn

Heb je een kinderfiets gekocht en zie je toevallig bij diegene een mooie rozemarijnplant staan? Vraag of je een stukje af mag snijden en stop de rozemarijn in een pot met vochtige aarde. Zet het in het zonlicht en je keuken gaat erg lekker ruiken. Rozemarijn heeft namelijk een sterke geur. Het wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken, maar kan eveneens een toevoeging zijn aan gebak. 

 

5. Peterselie

Peterselie is nog zo’n plantje wat van de volle zon houdt. Toch kan het ook wel groeien bij een raam waar minder zon naar binnenkomt. Het gaat dan gewoon wat langzamer. De smaak van peterselie past bij heel veel gerechten. Ook wordt het veel gebruikt als garnering. 

 

6. Tijm

Tijm is nog zo’n plantje wat van de volle zon houdt, maar kan daarnaast prima groeien bij een raam op het oosten of het westen. De grond moet vrij droog zijn en armetierig. Eigenlijk ideaal voor in een pot. Tijm past bij mediterrane gerechten. Wordt de plant na een tijdje houterig en struikachtig zet hem dan dieper in een nieuwe pot. Wanneer je dat doet loopt de plant opnieuw uit. 

Ook interessant

Headlines