Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:26:47 (dia) Camping 't Beloofde Land Bosweg 3781NG Voorthuizen 102199 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 27 juli 2021

DONDERDAG 18|02

Voertuigen van de gemeente Barneveld rijden op gebruikt frituurvet

Particulieren kunnen nu ook tanken met biodiesel

BARNEVELD - Sinds 1 januari rijden 17 voertuigen van de gemeente Barneveld op biodiesel. Het gaat om vuilniswagens, pickups en bestelwagens. Er komen meer voertuigen bij.

 

Wat is biodiesel?
Biodiesel is een duurzame vervanger van gewone diesel. Het wordt gemaakt van gebruikte kookolie en frituurolie dat plantaardig is. Een bedrijf haalt dit op bij de milieustraat in Barneveld en verwerkt het tot biodiesel. We zijn dus blij als u uw kookolie en frituurolie apart inlevert.

 

Biodiesel tanken ook voor u
De gemeente is in gesprek gegaan met pomphouder Argos in Barneveld. Doordat er voldoende biodiesel wordt afgenomen is er een speciale pomp. Particulieren kunnen nu ook tanken met biodiesel. U moet wel eerst navragen of uw auto hiervoor geschikt. Vraag dit aan uw dealer.

 

Waarom tanken met biodiesel?
Rijden op biodiesel is beter voor het milieu. Er wordt namelijk 90% minder CO2 uitgestoten ten opzichte van gewone diesel. Biodiesel is biologisch afbreekbaar, stinkt bijna niet en verminderd het uitstoten van roet. Kortom: het is prettiger voor het leefklimaat.

 

Ambitie gemeente
De gemeente wil in 2022 78% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2015. Volledig omschakelen naar biodiesel kan hieraan bijdragen. De gemeente streeft ernaar om 100% biodiesel te tanken voor de geschikte voertuigen. Elektrisch rijden is niet geschikt voor alle voertuigen. Dan is biodiesel een goed alternatief. Dit jaar kijken we hoeveel biodiesel is getankt en hoeveel minder CO2 uitstoot er is.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines