Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:21:26 (intrekken Alarm Brw) Oms Gev. Stof O0789 Agro Merchants Warehousing... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Gelderland-Midden (Barneveld) (BvD)
donderdag 22 april 2021

WOENSDAG 10|03

Bewoners ondertekenen convenant voor betere leefomgeving wijk Oldenbarneveld

‘Samen voor Oldenbarneveld’

BARNEVELD - Op 10 maart ondertekenden wijkbewoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente een convenant voor een betere leefomgeving. Het convenant heet ‘Samen voor Oldenbarneveld’.

 

Alle betrokkenen streven naar een wijk waar Oldenbarnevelders elkaar (meer) leren kennen. Elkaar beter gaan begrijpen en accepteren. Meer naar elkaar omzien en elkaar helpen. Een wijk waar ze zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leefomgeving.

 

Gelijkwaardige samenwerking waardevol

Wethouder Hans van Daalen: ”Het is heel waardevol dat we door middel van een gelijkwaardige samenwerking tussen bewoners, maatschappelijke partners en de gemeente het moois dat er in de wijk Oldenbarneveld is, op een hoger plan kunnen tillen. Bewoners zijn de oren en ogen van de wijk. Hoe meer onderlinge betrokkenheid er in de wijk is, hoe makkelijker wijkbewoners elkaar helpen en gezamenlijk activiteiten oppakken. En als er professionele hulp nodig is, is die  door de korte lijnen ook snel geregeld. Ik ben er trots op dat we met de bewoners en de maatschappelijke partijen  samen voor Oldenbarneveld gaan.”

 

Activiteitenplan 2021

Ieder jaar komt er een activiteitenplan om de leefbaarheid en sociale samenhang te versterken. Activiteiten kunnen gericht zijn op de hele wijk maar ook op gedeelten van de wijk. Het activiteitenplan 2021 gaat over:

  • een opschoondag;
  • burendag;
  • buitenspeeldag;
  • pleinfeest;
  • bewegen voor ouderen;
  • het onderzoeken van de mogelijkheid van een Sportkast en Spelkast in de wijk;
  • leefomgevingsproject vóór en met jeugdige wijkbewoners;
  • wijkgesprek over aanpassingen van het Oldenbarneveldplein;
  • het verzamelen van actuele cijfers over de wijk.

 

Schoon en veilig

Wethouder André van de Burgwal: “Ik heb er vertrouwen in dat het samenwerken van de ondertekenaars bijdraagt aan een nog schonere en veiliger leefomgeving. Daar ben ik blij mee. Het convenant zorgt ervoor dat iedereen nog beter kan bijdragen aan waardevolle verbeteringen in de samenwerking en het biedt ruimte aan de initiatieven uit de wijk. De jaarlijkse activiteitenplannen met daarin concrete, haalbare resultaten gaan de leefbaarheid in Oldenbarneveld vergroten! Ik wil iedereen die hier een bijdrage aan levert veel succes en plezier wensen.”

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines