Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:21:26 (intrekken Alarm Brw) Oms Gev. Stof O0789 Agro Merchants Warehousing... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Gelderland-Midden (Barneveld) (BvD)
donderdag 22 april 2021

VRIJDAG 12|03

Nieuwe woningen in Voorthuizen

De woningen komen ten westen van het nieuwe dorpshuis De Eng en het nieuwe gebouw voor basisschool De Hoeksteen/De Vlindertuin

VOORTHUIZEN - In Voorthuizen komen nieuwe woningen. Het gaat om 10 levensloop bestendige woningen, 31 rijwoningen, 4 halfvrijstaande woningen, 9 appartementen en 8 beneden-bovenwoningen. U kunt van 12 maart tot en met 25 maart het voorontwerp bestemmingsplan voor deze woningen inzien. Binnen deze termijn kan iedereen een inspraakreactie geven. We noemen dit plan 'Kromme Akker Zuid II'.

 

Wethouder Bennie Wijnne over de inspraak: "Wij verwachten dat de inspraak bijdraagt aan de kwaliteit van het bestemmingsplan. Daarom willen we iedereen in dit stadium al graag betrekken bij de voorbereiding van het bestemmingsplan. Het gaat hier om een verrijking van het woonaanbod in Voorthuizen met kwalitatieve architectuur en onder meer een groene buffer met waterverbinding en natuurlijke oever."

 

Waar komen de woningen?
De woningen komen ten westen van het nieuwe dorpshuis De Eng en het nieuwe gebouw voor basisschool De Hoeksteen/De Vlindertuin. Dit is nabij de Rochetstraat 4 in het zuiden van de kern Voorthuizen. De Wikselaarseweg aan de zuidzijde is de grens van het plangebied.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines