Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:52:49 Bgm-02 Co-melder (meting) Valkseweg Barneveld 071741 Prio Middel Eenheid | Brandweer Gelderland-Midden (Barneveld)...
zaterdag 08 mei 2021

DINSDAG 20|04

Ballonfiësta Barneveld gaat ook in 2021 niet door

Ze hebben in het bestuur uitgebreid gesproken over de huidige situatie en een pijnlijke beslissing moeten nemen

BARNEVELD - Ballonfiësta Barneveld, het jaarlijks terugkerende vierdaagse spektakel met luchtballonnen op de Koewei in Barneveld, is opnieuw afgelast. Dat meldt de organisatie vandaag op de website van Ballonfiësta Barneveld. Het evenement, dat eind augustus stond gepland, is volgens Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld (SIBB) niet haalbaar, de ontwikkelingen rondom corona zijn bovendien niet voorspelbaar. De 38e editie in 2020 kon ook al niet doorgaan.

 

De Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 herdacht Barneveld dat het precies 500 jaar geleden was dat Jan van Schaffelaar van de kerktoren sprong om zodoende zijn manschappen van een vrije aftocht te verzekeren. In dat jaar (1982) stond de Barnevelder Ben Bläss samen met ballonvaarder Hans Zoet aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Inmiddels wordt de editie voor 2022 voorbereid.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines