Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:26:47 (dia) Camping 't Beloofde Land Bosweg 3781NG Voorthuizen 102199 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 27 juli 2021

DONDERDAG 24|06

Bouw toekomstig thuis nieuwe bewoners De Rozelaar van start

Twee toekomstige bewoners onthulden het bouwbord
BARNEVELD - Op woensdag 23 juni markeerden de Rozelaar en Woningstichting Barneveld de start van de nieuwbouw aan de Amersfoortsestraat in Barneveld. Hier komen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar. Twee toekomstige bewoners onthulden het bouwbord. De verwachting is dat zij na de oplevering in juni volgend jaar, hun nieuwe woning kunnen betrekken. 
 

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar richtte zich tot de aanwezige bewoners: ‘Dan is het nu echt zover. Ik ben zo blij voor jullie, alle toekomstige bewoners. Dit wordt jullie plek. Na een lange aanloop gaan we nu echt bouwen aan jullie nieuwe woonplek. Jullie nieuwe huis gaat er nu echt komen. Ik ben heel blij dat we dat in goede samenwerking voor elkaar hebben gekregen. Ik kijk er naar uit, dat jullie hier straks op deze prachtige plek kunnen wonen!’ 

 

John van Maastricht, plaatsvervangend directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld sloot daarop aan: ‘We willen huurders en woningzoekenden een veilig en prettig thuis bieden, daar gaan en staan we voor. En dat doen we dit keer in de vorm van de bouw van een eigen woonplek voor jullie, 27 bewoners van de Rozelaar. En opnieuw in goede samenwerking met de Rozelaar. Wat start met een idee, groeit vanuit die samenwerking uit tot een concreet plan en nu dan de start bouw van jullie thuis. Daar ben ik trots op. Samen gaan we voor prettig wonen nu en in de toekomst!’ 

 

De woningstichting feliciteerde de toekomstige bewoners met hun aanstaande nieuwe thuis en gaf de bewoners een plantje cadeau als symbool voor de bouw van hun nieuwe woonplek. 

 

Over het gebouw 

Aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen begeleid wonen. Zij verhuurt dit straks aan de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe adres wordt straks Irishof 1 tot en met 53. 

De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6. 

 

De nieuwbouw is vervanging voor het Gasthuis, een andere woonlocatie van de Rozelaar. En daarnaast is het een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld. 

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines