Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:26:47 (dia) Camping 't Beloofde Land Bosweg 3781NG Voorthuizen 102199 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 27 juli 2021

DONDERDAG 15|07

Wethouder Didi Dorrestijn opent de nieuwe Pumptrackbaan van de Flying Bikes

Pumptrack nog niet openbaar toegankelijk

BARNEVELD - Woensdag 14 juli 2021 opende wethouder Didi Dorrestijn de nieuwe Pumptrack baan op een nieuwe locatie aan de Hanzeweg in Barneveld. De Flying Bikes is een fietsclub die enorm populair is bij de jeugd en zat oorspronkelijk naast de Essenburcht in Kootwijkerbroek. De Nederlandse kampioenen waren aanwezig voor een demo en uiteraard om handtekeningen uit te delen.

 

Pumptrack nog niet openbaar toegankelijk

De nieuwe Pumptrackbaan van de Flying Bikes en MTB - Tour de Force is sinds 14 juli 2021 te gebruiken door leden van deze verenigingen. In tegenstelling tot eerdere berichten is de pumptrackbaan (nog) niet opengesteld voor openbaar gebruik. Hiervoor moet eerst de verkeerssituatie op de Hanzeweg-Zuid worden aangepast. De aanpassingen zijn nodig om veilig van en naar het terrein te komen. Waarschijnlijk is de aanpassing van de verkeerssituatie voor 1 september 2021 klaar.

 

Ongelukken voorkomen
Het terrein is pas openbaar toegankelijk als de verkeersveiligheid is verbeterd. Dit geldt met name voor fietsers. De Hanzeweg-Zuid is nog niet ingericht voor (jeugdige) overstekende fietsers. Tot die tijd is de pumptrack alleen toegankelijk voor leden van Flying Bikes en Tour de Force. Op de momenten dat zij trainen zetten zij zelf verkeersregelaars in om de veiligheid van hun leden te waarborgen.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines