Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:26:47 (dia) Camping 't Beloofde Land Bosweg 3781NG Voorthuizen 102199 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 27 juli 2021

DONDERDAG 15|07

Graffitimuur bij skatebaan aan de Espeterweg

Enkele maanden geleden hebben jongeren het verzoek bij de gemeente ingediend voor een legale graffitimuur

BARNEVELD - Op maandag 19 juli 2021 laat de gemeente Barneveld een graffitimuur voor de jeugd plaatsen bij de skatebaan aan de Espeterweg. De muur komt rechtsachter in de hoek van de skatebaan te staan. Met de jongeren zijn afspraken gemaakt over het beheer van de muur en de omgeving ervan. Enkele maanden geleden hebben jongeren het verzoek bij de gemeente ingediend voor een legale graffitimuur. De jongeren hebben deze wens al jaren. Daarom heeft de gemeente de wensen, mogelijkheden en voorwaarden met de jongeren besproken.

 

Voorwaarden
Bij de graffitimuur horen ook afspraken over het beheer van de graffitimuur en de omgeving ervan. In het projectplan dat de jongeren hebben ingediend, hebben zij aandacht besteed aan het beheer. Afgesproken is, dat de gebruikers (jongeren) (toe)zicht houden op het juiste gebruik van de locatie. Ze houden de locatie schoon en ruimen de troep op. De jongeren houden nauw contact met de gemeente, bijvoorbeeld als er opschoning of reparatie nodig is. Zij zijn trots op hun plek en nemen er graag de verantwoordelijkheid voor.

 

Locatie graffitimuur

Locatie graffitimuur: bij de skatebaan aan de Espeterweg. De muur komt rechtsachter in de hoek van de skatebaan te staan.


Graffiti als kunstvorm
Deze jongeren houden zich al langere tijd bezig met graffiti als kunstvorm. Zij hebben ervaring met tekenen of schilderen. Sommige van deze jongeren doen een opleiding grafische vormgeving. Met het plaatsen van de speciale muur kunnen zij deze vorm van beeldende kunst nu op een legale plek tot uiting brengen. Daarbij houden zij in hun uitingen natuurlijk rekening met fatsoensnormen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines