Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:26:47 (dia) Camping 't Beloofde Land Bosweg 3781NG Voorthuizen 102199 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 27 juli 2021

1/1
TOP NIEUWS

DONDERDAG 22|07

BARNEVELD - Waterschap Vallei en Veluwe heeft blauwalgen aangetroffen in de vijver bij de Koeweide in het Schaffelaarse Bos. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water. Het is niet mogelijk om het water te verversen, omdat het een stilstaand water is. Gemeente Barneveld heeft waarschuwingsborden geplaatst.

 

Gevaar voor volksgezondheid
Mensen die in contact komen met het water kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. ...

WOENSDAG 21|07

REGIO - Van donderdag 22 juli tot en met maandag 26 juli wordt er op verschillende plekken langs de Valleilijn aan en rond het spoor gewerkt. De trein rijdt deze dagen niet. En verschillende spoorwegovergangen zijn gesloten. Houd rekening met omleidingen.

 

Omleidingen en ander vervoer
Bij verschillende overwegen wordt doorgaand verkeer omgeleid. U kunt hiervoor de borden volgen. Door de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. In plaats daarvan rijdt de Valleilijn stopbus. De vertrektijden daarvan vindt u in uw reisplanner.

...
1/1

MAANDAG 19|07

BARNEVELD - Het kunstwerk '3 generaties Molukkers' is verkozen tot mooiste buitenbeeld van regio Oost. Dit gebeurde tijdens de verkiezing mooiste buitenkunstwerk van NPO Radio 4.

In 2016 besloot de gemeenteraad dat er een monument moest komen om de 65-jarige geschiedenis van Molukkers in Barneveld te markeren. Het kunstwerk is gemaakt door Lotta Blokker en is te bewonderen aan de achterzijde van de Oude Kerk.

 

Over het beeld
In 1951 kwamen Molukse militairen die aan Nederlandse zijde meevochten in de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, met hun gezinnen naar Nederland. De ...

1/1

MAANDAG 19|07

VOORTHUIZEN - Door de zomervakantiesluiting van Ontmoetingscentrum De Eng, zal de bibliotheek in Voorthuizen de komende weken alleen geopend zijn op de woensdag, donderdag en vrijdag volgens de normale openingstijden. De dinsdagen vanaf 27 juli tot en met 24 augustus is de bibliotheek gesloten.


Op dinsdag 31 augustus kan de bibliotheekvestiging in Voorthuizen weer bezoekers ontvangen. De inleverdata van de boeken die op de betreffende gesloten dinsdagen gepland stonden, zijn doorgeschoven naar de woensdagen erna.

1/1

DONDERDAG 15|07

BARNEVELD - De wereldmarktleider in de productie van trappen in het hogere segment ontvangt een miljoeneninjectie voor groei. Investeringsmaatschappij 5square uit Laren (belegd vermogen €125 miljoen) neemt een 65 procent belang in het bedrijf EeStairs uit Barneveld dat al ruim twintig jaar de top van de wereldmarkt bedient.

 

EeStairs, dat vrijwel onder de radar is gebleven, heeft in relatieve stilte een nummer één positie verworven als leverancier van luxe unieke trappen van hout, metaal, glas en/of steen voor zowel de particuliere als de zakelijke ...

DONDERDAG 22|07

BARNEVELD - Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

 

Geen (spoed)aanvragen mogelijk
Vanwege deze overgang kunt u op 29 en 30 juli geen paspoort of identiteitskaart aanvragen, ook niet met spoed. Alleen de Koninklijke Marechaussee kan tijdens deze overgang een noodpaspoort afgeven.

VRIJDAG 02|07

TERSCHUUR - Op D.V. zaterdag 10 juli hoopt Gerben Budding, hoofdorganist van de St. Janskerk in Gouda en stadorganist van Gouda, een orgelconcert in de Sionskerk in Terschuur (Hoevelakenseweg 110) te geven. Gelukkig weer mét bezoekers!

 

Het programma voor 10 juli bevat werken van J.S. Bach (in diverse bewerkingen), H. Purcell (bew. J. Bonset), J. Nieland, F. Peeters, C. de Wolf en de concertgever zelf. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Na afloop is er een collecte voor de onkosten. Zonder uw bijdrage kunnen we deze concerten niet organiseren. Vanwege de ...

Agenda

Vrijdag 23 juli

14:00
Voorthuizen
 

Headlines

Zomer- of wintertijd?
BARNEVELD 24Webvertising