Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:51:07 Bgm-05 Oms Brandmelding O8009 Accomodatiecentrum Dopheetsdel Harskamperweg... Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 05 augustus 2020

1/1
TOP NIEUWS

VRIJDAG 31|07

BARNEVELD - Leisurelands, eigenaar van onder andere Zeumeren, roept op om op dit moment niet naar Zeumeren te komen. Vandaag - vrijdag 31 juli 2020 - om 11.30 uur is het maximum aantal bezoekers bereikt. Er worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, de slagbomen blijven gesloten. Morgen ben je weer van harte welkom.

 

In verband met de coronamaatregelen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten om jouw en onze veiligheid te garanderen.

 

De slagbomen zijn gesloten en ook bezoekers die lopend of met een ander vervoersmiddel komen, worden tegengehouden. Het heeft dus ...

1/1

DONDERDAG 30|07

BARNEVELD - De gemeente heeft de subsidie om regenwater vast te houden op eigen terrein uitgebreid. Met de nieuwe regeling kunt u subsidie aanvragen voor meerdere maatregelen. Tot dus ver beperkte de subsidie zich tot het afkoppelen van een regenpijp. U kunt nu ook subsidie krijgen als u een regenton plaatst, een groen dak laat aanleggen of tegels in de tuin vervangt door groen.

 

Meer subsidie bij gecombineerde aanpak
Bij deze nieuwe regeling kunt u meer subsidie krijgen door meerdere maatregelen te nemen. Plaatst u bijvoorbeeld alleen een regenton, dan geldt een maximum bedrag ...

1/1

MAANDAG 27|07

BARNEVELD - De nieuwe kleedruimten op het Oosterboscomplex voor Mixed Hockeyclub Barneveld (MHCB) zijn klaar. Er zijn zes nieuwe kleed- en doucheruimten, een scheidsrechterruimte, aparte toiletten, een fysioruimte en verschillende bergingen voor MHCB en het JFC. Deze ruimten op de begane grond zijn in opdracht van de gemeente gebouwd. Op de verdieping hierboven, heeft MHCB zelf de clubruimte met dakterras gerealiseerd.

 

Het geheel is zeer duurzaam, met zonnecollectoren, een warmtepomp en zonnepanelen. In het nieuwe seizoen vindt de officiële opening plaats.

MAANDAG 27|07

BARNEVELD - Alle plaatsnaamborden van de Barneveldse dorpen zijn aangepast. Het lijkt sterk op een ludiek statement van de Scherpenzeelse aktiegroep, maar bevestigd is dat niet.

 

De aanpassingen hebben wel wat tijd gevergd, zo zijn alle plaatsnaamborden van alle dorpen voorzien van een sticker met "gem Scherpenzeel" op één dorp na. Het is nog niet duidelijk of Scherpenzeel het dorp De Glind niet wil, of dat deze per ongeluk vergeten zijn. Wellicht komt hier later meer duidelijkheid over.

 

Gemeente Scherpenzeel is niet gelukkig met de herindeling door de provincie, zij willen ...

1/1

ZONDAG 26|07

VOORTHUIZEN - In de nacht van zaterdag op zondag 26 juli is meubilair gestolen vanaf het terras van Brasserie Buitenlust in Voorthuizen.

 

"Weken dicht, weken bijna geen omzet, dag in dag uit knokken voor ons bedrijf, alles op alles doen om deze tegenslag te overwinnen. En dan toch zijn er mensen die menen dat we wel een deel van ons terras kunnen missen" zo schrijft Brasserie Buitenlust op Facebook.


"Een vraag aan degene die dit vannacht heeft weg gehaald, kom je van de week de rest ook nog halen en af rekenen of maak je ons weer blij en breng je onze spullen weer terug. ...

ZATERDAG 25|07

Elke ochtend als ik opsta, kijk ik eerst even naar buiten. Een gewoonte die er is ingeslopen. Welk weer hebben we vandaag? Door het raam van onze badkamer aanschouw ik de cyclus van de seizoenen. De kale takken van onze perenboom die na een bevroren winter uitbotten. Tussen het frisse groene blad de uitnodigende welriekende bloemen in het voorjaar. Zoemende bijen en dikke hommels aangetrokken door de zoete nectar; behangen met mannelijk stuifmeel zorgen ze voor de bevruchting van de perenstempels. Met als resultaat de langzaam groeiende en rijpende peren. Ik kan me er telkens weer over
...

ZATERDAG 11|07

Dinsdagmiddag was ik op bezoek bij een 60-jarig bruidspaar en we kregen het over de dagelijkse bezigheden en interesses. Op mijn vraag of mevrouw de krant nog las, antwoordde ze: "Jazeker. Maar de radio en de krant brengen de leugen in het land." Nou, dat was een statement.


Toch vragen we ons allen weleens af of wat we lezen en horen nu echt wel klopt. Zijn de beweringen over de verspreiding van het coronavirus in de lucht nu waar of niet waar? Helpt de regel van 1,5 meter afstand houden écht om besmetting te voorkomen? Of is dit allemaal "fake-news", zoals de anti-corona demonstranten ons ...

Agenda

 
Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
BARNEVELD Barneveld Magazine