Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:51:59 Bgm-03 Br Buiten N800 - Wesselseweg Barneveld 071641 Prio Middel Eenheid | Blusgroep spoed Kootwijkerbroek Brandweer...
donderdag 28 mei 2020

1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 28|05

BARNEVELD - Vanaf 2 juni vinden onze raads- en commissievergaderingen weer plaats in de raadzaal in het gemeentehuis. Sinds de start van de coronamaatregelen in maart hebben wij alleen digitaal vergaderd. Formeel bleef fysiek vergaderen voor belangrijke besluitvormingsprocessen mogelijk, maar net als veel andere gemeenten besloten wij om alleen digitaal te vergaderen. De genomen maatregelen hebben effect op de verspreiding van het coronavirus.

 

Op 1 juni is er sprake van nieuwe versoepeling. Dit maakt dat we ervoor kiezen om vanaf 2 juni weer te starten met raads- en ...

1/1

GISTEREN 27|05

GEMEENTE BARNEVELD - Per 1 juni 2020 om 12.00 uur mag de horeca open onder bepaalde voorwaarden. Online Barneveld was in Garderen om te zien hoe restaurant Ons Lagerhuys van Arthus Vos zich voorbereidt.

 

Restaurants en cafés mogen open, onder voorwaarden:

  • een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel);
  • bezoekers moeten reserveren;
  • iedereen houdt 1,5 meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden);
  • in een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

 

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. ...

1/1

MAANDAG 25|05

REGIO - Vanaf 1 juni start Connexxion de dienstverlening, in overleg met de Rijksoverheid en andere vervoerders, maximaal op. Vanwege de overheidsmaatregelen ziet deze dienstverlening er anders uit dan normaal.

 

Reis alleen met het OV als het noodzakelijk is!
Let op: vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht. Je dient het mondkapje op te zetten voor je instapt en mag deze pas weer afzetten nadat je bent uitgestapt.

 

Het gebruik van mondkapjes wordt per 1 juni in de ov-voertuigen voor reizigers verplicht. De ov-bedrijven roepen reizigers op om ook nu ...

1/1

MAANDAG 25|05

KOOTWIJKERBROEK - Nieuwe regels nieuwe kansen. Na een niet leuke Corona tijd gaat Café Wessel in Kootwijkerbroek weer open op Pinkstermaandag (1 juni 2020) om 12.00 uur voor een gereserveerd gezelschap.

 

Er is een mega tent opgezet om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om even een een biertje te pakken of iets te eten. Biertuin 2.0 is open!

1/1

ZATERDAG 23|05

STROE - Rundveeboer Gert Jan Brouwer uit Stroe was niets vermoedend aan het sproeien op zijn land, opeens staan er twee Boa's foto's te maken en zeggen dat hij moet stoppen met sproeien om dat dat verboden is nu met deze droogte.

 

Gert Jan Brouwer gaat dit oplossen maar hoe....Jaap van Wenum geeft een reactie wat wel en niet mag.

VANDAAG 28|05

BARNEVELD - Als extra steun voor de winkeliers en andere ondernemers is het gratis parkeren in het centrum van Barneveld verlengd tot in ieder geval 1 juli. Het parkeerbeleid blijft echter van kracht, dus parkeer wel in de daarvoor bestemde parkeervakken.

 

Uitzonderingen
Weekmarkt:

  • In verband met de weekmarkt (donderdag) is parkeren op het Gowthorpeplein van woensdag 18:00 tot donderdag 15:00 uur niet toegestaan.
  • Nairacstraat en Emmastraat (parkeerplekken 's avonds alleen voor bewoners)
  • Op de Nairacstraat en Emmastraat kan van 9:00 tot 18:00 uur gratis geparkeerd worden. Na ...

WOENSDAG 20|05

De komende jaren bouwen we in onze gemeente veel woningen bij, de woningvraag is hoog. Dit vraagt om ruimte in onze groene omgeving. We bouwen al duurzaam en passen bomen, struiken, kruiden en grasland zoveel mogelijk in een nieuwe wijk in. Toch betekent het ook dat natuur ergens moet wijken voor woningen en bijkomende voorzieningen. Een natuur die al onder druk staat: veel insectensoorten, inheemse plantsoorten en diersoorten nemen af of verdwijnen zelfs. Soorten die nodig zijn voor een gezonde natuur. Of voor het bevruchten van onze fruitbomen en andere gewassen.

 

Maar aanleggen van ...

Agenda

 
Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
BARNEVELD Barneveld Magazine