Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:43:33 Incident N301 - Zelderseweg,5 Zwartebroek Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
dinsdag 17 september 2019
TOP NIEUWS

DINSDAG 10|09

BARNEVELD - Zaterdag 14 september gaat het weer gebeuren, het inmiddels traditionele Dorpsgolf in het hart van Barneveld. 34 flights, elk met 4 deelnemers, strijden om de eer en de wisseltrofee tijdens een bijzondere golfdag in het centrum van Barneveld. De golfbaan bestaat uit 27 'holes' die speciaal voor deze dag worden aangelegd. De holes, allemaal gesponsord door lokale ondernemers, bieden allerlei soorten uitdagingen, juist door het onverwachte karakter van het terrein en de unieke 'aankleding' ervan door de hole sponsor.

 

U bent van harte welkom een ...

MAANDAG 09|09

HOEVELAKEN - Op zaterdag 7 september 2019 is de allerlaatste en 45e fietstocht voor de Nederlandse Hartstichting letterlijk in het water gevallen. Toch waren er nog 50 fietsers die deze allerlaatste fietstocht wilden meemaken en regen en onweer trotseerden. De opbrengst kwam voort uit de startgelden, fooien/donaties en verkoop van eten en drinken. De organisatie is ondanks de lage opkomst toch zeer tevreden met het totale resultaat van € 327,50. 

 

Dank aan sponsors

Onderweg kregen de fietsers een gratis appel, gesponsord door Junbo Altena uit Hoevelaken. Ook broodjes ...

1/1

MAANDAG 09|09

BARNEVELD - OBS De Lijster uit Barneveld gaat met een duurzame Wecycle inzamelactie sparen voor een mooie beloning. Tot half november zamelen zij afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat. Een echte win-win situatie! De inzamelactie wordt georganiseerd door Wecycle, die tevens een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

 

De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ...

1/1

MAANDAG 09|09

KOOTWIJKERBROEK - Honderden belangstellenden kwamen zaterdag een kijkje nemen in de gerenoveerde hervormde kerk in Kootwijkerbroek.

 

Eind april van dit jaar zijn ze begonnen met de renovatie van de Hervormde kerk in Kootwijkerbroek, afgelopen vrijdag was de oplevering. Veel vakkundige vrijwilligers samen met de aannemer en andere vaklui hebben ze de klus geklaard. Zaterdag was een open middag en kon iedereen de kerk bewonderen en zondag 8 september was weer de eerste dienst.

ZONDAG 08|09

VELUWE - Er is sinds zondagavond een grote stroomstoring op de Veluwe. Er zijn meer dan 20.000 huizen door getroffen. Een hoogspanningsstoring bij Tennet zou de oorzaak zijn. Ook mobiel bellen en internetten via het G4-netwerk geeft problemen.


Er komen meldingen binnen van problemen in Achterveld, Barneveld, De Glind, Ede, Lunteren, Scherpenzeel, Terschuur en Zwartebroek. Verkeerslichten werken niet. Aan de Lakenvelderlaan in Barneveld zat een vrouw vast in de lift tussen de 3e en 4e verdieping. De brandweer heeft de vrouw bevrijd.

 

Netbeheerder Liander laat weten dat de ...

GISTEREN 16|09

Verre bestemmingen voor vakanties worden steeds populairder, waardoor ook steeds meer Nederlanders een trip maken naar Australië. Het grote land staat nog niet in de lijst met de 10 populairste bestemmingen, maar het is zeker mogelijk dat dit binnenkort gaat gebeuren. Als jij van plan bent om in 2019 of 2020 naar Australië te gaan voor een vakantie of een zakenreis, dan zul je een visum moeten aanvragen.

 

Visum verplicht in Australië
Een visum aanvragen voor Australië is namelijk verplicht, er geldt namelijk een visumplicht voor alle reizigers. Alleen mensen met een Australisch ...

DINSDAG 10|09

BARNEVELD - We gaan woensdag 18 september van 17.00 tot 18.30 uur feesten met kinderen van 2 tot 6 jaar (en hun ouders natuurlijk!). Want het BoekStart-seizoen wordt geopend en dat moet gevierd worden. Het wordt een feest waarbij je swingen op de muziek van muziekpraktijk Scala, een smakelijke snack kunt pakken vanaf de goed gevulde snacktafel en lekker lui kunt luisteren naar het voorlezen uit prentenboek ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’. Een kaartje voor een ouder met 1 kind kost € 3,50. Voor ieder kind extra betaal je € 1,50. Koop nu snel je kaartje want ...

Agenda

Headlines

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
BARNEVELD Barneveld Magazine