Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:21:26 (intrekken Alarm Brw) Oms Gev. Stof O0789 Agro Merchants Warehousing... Prio Hoog Eenheid | Gaspakdragers Brandweer Barneveld GelderlandMidden
donderdag 22 april 2021

1/1
TOP NIEUWS

DINSDAG 20|04

NEDERLAND - Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico's. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 

Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra ...

1/1

DINSDAG 20|04

BARNEVELD - Ballonfiësta Barneveld, het jaarlijks terugkerende vierdaagse spektakel met luchtballonnen op de Koewei in Barneveld, is opnieuw afgelast. Dat meldt de organisatie vandaag op de website van Ballonfiësta Barneveld. Het evenement, dat eind augustus stond gepland, is volgens Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld (SIBB) niet haalbaar, de ontwikkelingen rondom corona zijn bovendien niet voorspelbaar. De 38e editie in 2020 kon ook al niet doorgaan.

 

De Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 herdacht Barneveld dat het precies 500 jaar ...

1/1

MAANDAG 19|04

BARNEVELD - Het openluchtzwembad 'Oosterbosbad' in de gemeente Barneveld opende op maandag 19 april de deuren. Wethouder Didi Dorrestijn maakte er een feestelijk momentje van.

 

Banenzwemmers kunnen er op vastgestelde tijdstippen terecht, evenals verenigingen, zoals DWK. Recreatief zwemmen is op dit moment vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan.

 

Meer informatie kan je vinden op de website van Optisport.

1/1

MAANDAG 19|04

AMERSFOORT / BARNEVELD - Op het traject tussen Amersfoort Centraal en Barneveld Zuid moeten reizigers maandag 19 april rekening houden met een extra reistijd van een kwartier. Dit door 'beperkingen materieel'.

 

Het oponthoud duurt tot ongeveer 13.00 uur.

1/1

WOENSDAG 14|04

BARNEVELD - Op begraafplaats De Plantage is maandag 12 april het monument in gebruik genomen om te vroeg geboren kinderen te herdenken. Wethouder André van de Burgwal overhandigde het echtpaar Thea en Wim Heiwegen de drie gegraveerde glazen plaatjes ter nagedachtenis aan hun overleden drieling in 1992. Dorpsdichter Brigitte Veltman heeft voor deze gelegenheid het gedicht 'Bij jou zijn' geschreven en voorgedragen. Het monument is ontworpen en gerealiseerd door de Barneveldse kunstenaars Julia Borsboom en Jan Hiensch.

 

Gekleurd glasplaatje met persoonlijke tekst
Het monument biedt ...

WOENSDAG 07|04

NEDERLAND - Het hoge aantal gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg maakt voorzichtige versoepelingen mogelijk. Als op een locatie genoeg mensen twee keer zijn gevaccineerd is een ruimere bezoekregeling mogelijk, kan de groepsgrootte voor activiteiten omhoog en kunnen meer vrijwilligers en kappers en andere contactberoepen weer aan de slag. Hiermee volgt het kabinet het advies op van het OMT.

 

Verantwoord versoepelen
Het vaccineren van de bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg is op veel locaties grotendeels afgerond ...

DONDERDAG 01|04

GEMEENTE BARNEVELD - De gemeente Barneveld start begin april met het verlagen van enkele bermen. Als de bermen te hoog liggen kan regenwater op de rijbaan niet goed weglopen. Dit kan zorgen voor onveilige situaties voor weggebruikers. Ook kan schade aan de asfaltranden ontstaan.

 

Tijdens deze werkzaamheden kan u enige hinder ondervinden van voertuigen die op de weg stilstaan. Of van voertuigen die langzaam rijden. Wij vragen u om geduld te hebben en te wachten. Of om deze voertuigen op een veilige manier te passeren als dat mogelijk is.

Agenda

 

Headlines

Zomer- of wintertijd?
BARNEVELD Barneveld Magazine