Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:46:40 Leeuwerikstraat 3772AM Barneveld 11535 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

dinsdag 26 januari 2021

1/1
TOP NIEUWS

ZATERDAG 23|01

BARNEVELD - Sinds 1 januari 2021 worden dieren in nood in de gemeente Barneveld geholpen door de nieuwe lokale Dierenambulance Barneveld. Met een eigen voertuig en de nodige vrijwilligers is deze hulpdienst al volop actief. De bijbehorende stichting is in oprichting en zoekt nog twee bestuursleden. Helpt u mee?

 

Voor het bestuur van de nieuwe stichting is al een voorzitter gevonden. Om het bestuur compleet te maken zoeken we nog twee mensen. Heeft u belangstelling voor een (vrijwillige) bestuursfunctie bij de Dierenambulance? Neem dan contact op met [email protected]

...
1/1

DONDERDAG 21|01

GARDEREN - Camping de Hertshoorn in Garderen wordt overgenomen door TopParken en zal begin 2021 verder gaan onder de naam TopParken Resort Veluwe. De familie Licht, voormalig eigenaar van de camping en de familie Bergervoet en Ferris van Hes, aandeelhouders en directie van TopParken, hebben media oktober 2020 het contract ondertekend en op 1 november wordt het stokje officieel per notarieel transport overgedragen.

 

De organisatie wordt in zijn geheel door TopParken overgenomen, inclusief alle faciliteiten, bestaande boekingen, de huidige medewerkers en verplichtingen. Om de ...

1/1

WOENSDAG 20|01

BARNEVELD - In de zomer van 2020 is onderzoek gedaan naar de toestand van de grote Canadese populier in Barneveld. Onderzoek was nodig omdat de kroon van de boom heel zwaar is. Hierdoor kunnen er mogelijk onveilige situaties ontstaan. Op verzoek van omwonenden is er een tweede onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat flink snoeien van de kroon, voor nu, genoeg is.

 

Tweede onderzoek
Tijdens het tweede onderzoek is nadrukkelijk gekeken naar de veiligheid voor de omgeving. De gemeente wil inzetten op het behoud van de oude populier. Dit betekent dat we de uitkomsten van het tweede ...

1/1

DINSDAG 19|01

BARNEVELD - Vanaf 25 januari wordt papier niet meer op zaterdagen ingezameld in de gemeente Barneveld. Oud papier wordt vanaf dan 1 keer in de 4 weken opgehaald op een doordeweekse dag. Papier en karton dat naast de kliko wordt geplaatst nemen we niet mee.

 

De verenigingen die met een grote container oud papier inzamelen gaan gewoon door volgens het vaste schema.

 

Inzamelmomenten

  • Terschuur en Zwartebroek: gaat van de 1e zaterdag van de maand naar vrijdag.
  • De Valk en Rootselaar Oost: gaat van de 1e zaterdag van de maand naar woensdag.
  • Staatslieden, ...

ZATERDAG 16|01

REGIO - Zaterdagavond rond 19.00 uur is de sneeuwpret voor de kinderen (en ouders) begonnen. Op diverse speelplaatsen wordt een poging gedaan om een sneeuwpop te maken. Ouders trekken hun kinderen op een slee door de sneeuw. Vanavond ligt er naar verwachting op de meeste plaatsen een sneeuwlaagje van 2 à 3 centimeter.

 

Het KNMI waarschuwt voor gladheid en heeft code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tot morgenmiddag 12.00 uur.

 

Voeg jouw sneeuwpret foto toe via de "Toevoegen" knop onder de foto's!

DONDERDAG 07|01

BARNEVELD - In februari is de officiële lancering van het Franse schoenenlabel M.Moustache in Nederland en ze starten direct goed met [re]colte®. Een innovatie waar hele schoenen gerecycled worden om er een nieuwe zool van te maken #ShoesMadeFromShoes. Bij M. Moustache zijn ze ervan overtuigd dat recycling de oplossing is om mode verantwoordelijker te maken. Dus besloten ze in actie te komen zodat recycling de norm wordt. 

 

Recycling is een belangrijke stap maar de ambitie van M.Moustache houdt daar niet op. Ze communiceren ook harde toezeggingen om zo te blijven innoveren ...

ZATERDAG 02|01

NEDERLAND - Vanwege corona mocht er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Als het aan de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls ligt, komt er ook volgend jaar voor het hele land een vuurwerkverbod.

 

Over de grote linie hadden waren er minder incidenten en veel minder vuurwerkslachtoffers waardoor zorgpersoneel werd ontzien. Niet iedereen is voorstander van een algeheel verbod op vuurwerk. De reden van het vuurwerkverbod was nu een andere. Iedereen begrijpt dat we de zorg moeten ontlasten.

 

Wat vind jij? Doe mee aan onze poll!

...

Agenda

 

Headlines

Volgend jaar weer knallen tijdens de jaarwisseling
BARNEVELD Barneveld Magazine